Coneixes els doms granítics de l'Ardenya, al Baix Empordà?

Una ruta per a experimentats del senderisme

La recomanació és fer-la quan baixin les temperatures

Vista dels Carcaixells, associació de doms en formes complexes.

Vista dels Carcaixells, associació de doms en formes complexes. / GENERALITAT DE CATALUNYA

Si t'agrada viure experiències espectaculars, aquest pot ser el teu pla: una visita als doms granítics de l'Ardenya. Cinc hores de ruta, en la qual t'endinsaràs en una serralada impressionant, repleta de monuments megalítics i una vegetació i paisatges, que no et deixaran gens ni mica indiferent.

Aquesta ruta pel Baix Llobregat és millor fer-la en moments que no faci massa calor perquè si les temperatures són altes haurem de fer moltes parades, portar molta aigua, fruita i menjar.

La ruta per poder veure els doms granítics de l'Ardenya s'anomena 'Els Carcaixells d'en Cama i el Montclar a l'Ardenyar'. L'inici del nostre camí serà a Can Llaurador, entre Solius i Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà. Sol ser una ruta de senderisme per a experimentats, ja que el seu nivell de dificultat és notable amb una distància total d'entre uns 7,81 km. L'altitud màxima a la qual arribarem serà de 401 metres. Necessitaràs 5 hores per fer aquesta ruta circular.

En cas de voler fer la ruta de senderisme guiada, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, ofereix l'excursió completa, però normalment en èpoques de menys calor per tal d'evitar qualsevol ensurt.

Recordem, l'esforç físic s'ha de minimitzar a l'estiu i s'han d'evitar les hores de més exposició solar. Les altes temperatures poden arribar a provocar fins i tot, la mort. Fer esport és saludable si sabem quan fer-lo!