El Recinte Modernista de Sant Pau es transforma per Nadal amb un espectacle lumínic i una pista de gel

La iniciativa proposa viure la màgia de les festes amb un arbre de 16 metres, un tió gegant o un tren màgic

Una imatge de la tercera edició de ‘Els Llums de Sant Pau’ al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona

Una imatge de la tercera edició de ‘Els Llums de Sant Pau’ al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona / Guillem Roset

Guillem Roset (ACN)

El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona ha estrenat aquest dimarts la tercera edició de ‘Els Llums de Sant Pau’. La iniciativa proposa viure la màgia del Nadal en primera persona amb un recorregut que ofereix un videomapping, un espectacle de l’arbre de Nadal de 16 metres i amb més de 50.000 punts de llums al ritme d’un muntatge sonor fet a mida amb nadales i un cor musical. En el recorregut es pot gaudir un tió gegant, un tren màgic de 20 metres i instal·lacions relacionades amb els dolços, els regals o el pessebre. El visitant també pot passar per un túnel de llum de 20 metres, passejar pel pol nord o penjar desitjos en un núvol gegant. Entre les novetats destacades d’aquesta edició hi ha la incorporació d’una pista de gel.

Fins el 14 de gener de 2024, torna la iniciativa que ja és un clàssic del Nadal a la capital catalana. Les dues anteriors edicions han reunit més de 400.000 visitants. L'organització ja està tancant la celebració de la quarta edició. 

Quan el visitant accedeix al Recinte Modernista de Sant Pau es troba un gran arbre de Nadal de 16 metres d’alçada que ofereix un espectacle de llum i so cada vint minuts. Una de les altres sorpreses és la pista de gel de 500 metres quadrats, una oportunitat per patinar i practicar aquest esport o per descobrir-lo per primera vegada.

El recorregut es completa amb desenes de punts on es pot pujar en un tren súper il·luminat que fa soroll i treu fum, passejar entre dolços i regals, veure un gran tió o descobrir espais amb instal·lacions amb grans contrastos lumínics i musicals.

En aquesta edició, però, ‘Els Llums de Sant Pau’ uneixen forces amb el Banc de Sang per promoure la donació durant el Nadal. En concret, s’organitzaran maratons de donacions de sang amb entrades gratuïtes al recinte pels donants.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el director creatiu de Proactiv, Héctor Sánchez, ha assegurat que l’organització està molt satisfeta de la recepció que està tenint la tercera edició de la iniciativa en les primeres hores d’obertura.

L’objectiu d’aquest 2023 és que la ciutadania se submergeixi en un “joc” amb la màgia del Nadal. “Els nens al·lucinaran amb el nostre regal i els adults tornaran a connectar amb aquells infants que van ser en una època de Nadal molt feliç”, ha explicat.

Les entrades ja estan disponibles per internet i en els canals habituals. Per gaudir de la pista de gel, els visitants hauran de pagar un suplement de cinc euros per 20 minuts d’activitat.