El Parc Astronòmic del Montsec celebra els 50 anys del l'àlbum 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd

Amb una proposta immersiva que es pot veure al planetari on es combina música i vistes del sistema solar

El Parc Astronòmic del Montsec celebra els 50 anys de l'àlbum 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd

El Parc Astronòmic del Montsec celebra els 50 anys de l'àlbum 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd / ACN

Oriol Bosch (ACN)

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM), Àger (Noguera), s'ha sumat a la celebració dels 50 anys de l'àlbum icònic de la banda britànica Pink Floyd, 'The Dark Side of the Moon', i ho ha fet amb una proposta immersiva de 42 minuts que combina la música i vistes espectaculars del sistema solar. Amb l'ajuda de la tecnologia moderna, la banda ha adoptat la idea d'un espectacles que uneix l'astronomia i la seva música en so envoltant. Cada cançó té un tema diferent; algunes projecten un món en clau futurista i altres són un reconeixement retro a la història visual de Pink Floyd. Tots però, estan relacionats amb una experiència de temps i espai, adoptant tecnologia de darrera generació que només un planetari com el del Montsec pot oferir.

El director del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), Salvador Ribas, ha destacat que l'espectacle és una adaptació al sistema planetari amb unes projeccions immersives del famós disc de Pink Floyd. De fet, fa 50 anys ja es va presentar en un planetari a Londres i ara, la Societat Internacional de Planetaris ha preparat aquest projecte per poder-lo projectar a planetaris d'arreu del món. El PAM és el primer de tot l'Estat que projecta l'espectacle.

Segons Ribas, és un espectacle molt diferent al que estem acostumats, no hi ha veu en off i només s'escolta el disc íntegre. Les cançons no es reprodueixen en el mateix ordre sinó que van sonant de tal manera que es busca la millor "cohesió" amb les imatges que es projecten. El so que s'escolta compta amb tecnologia 5.1 i les imatges són immersives per tal que sigui "diferent i motivador" tant per als qui són fans de Pink Floyd com per als qui agrada la música o als que opten per combinar l'astronomia amb algun altre element cultural.

Un moment de l’espectacle ‘The Dark side of the Moon’ al PAM

Un moment de l’espectacle ‘The Dark side of the Moon’ al PAM / Oriol Bosch

Aquest dilluns s'ha estrenat per a un públic format per alcaldes, empresaris turístics de la zona del Montsec i també mitjans de comunicació però el primer passi públic es farà dissabte 2 de desembre. Després se'n farà un cada cap de setmana i també durant la temporada de Nadal fins al 7 de gener. En total seran 6 passis i quan es reobri al febrer se'n faran més fins al novembre que és deixarà d'oferir perquè ja s'haurà acabat el cinquantè aniversari del disc.

Ribas també ha destacat que és el primer espectacle del PAM que està pensat "purament" per combinar música i astronomia. Des de fa prop de 15 anys, al Parc s'ha fet el Cicle Música Sota les Estrelles, que combina la música en directe amb projeccions. En el cas de 'The Dark Side of The Moon', és diferent, ja que és un espectacle dissenyat amb productores de "primer nivell" del món dels planetaris i amb el vistiplau de la banda britànica i el seu management. Per tant és un espectacle diferent al que s'havia ofert fins ara que creu que podria obrir les portes a nou públic a l'equipament.

TEMES