El poble d'Espanya que sembla l'escenari d'una pel·lícula de Disney

Situat en un enclavament únic, banyat per un embassament i protegit per grans muntanyes, aquest poble d'Osca és una meravella que no pots perdre't

El municipi que sembla tret d'una pel·lícula de Disney

El municipi que sembla tret d'una pel·lícula de Disney / Istock / Pablo Escuder Cano

Últimament, s'estan estrenant molts live-action de les pel·lícules Disney més famoses, des de la sireneta fins a la bella dorment, tothom vol veure com serien les princeses en la vida real i sobretot, on viurien. Hi ha algunes d'aquestes pel·lícules que si s'haguessin de rodar, seria difícil triar el lloc on es podrien gravar, però hi ha una en concret de la qual no tenim cap dubte: Frozen.

Frozen explica la història de dues germanes que van heretar el tron i com els gèlids poders d'una d'elles van canviar el seu destí. Les protagonistes viuen entre muntanyes plenes de neu, preciosos llacs i grans boscos. I, si s'hagués de rodar un live-action, hi ha un municipi a Espanya amb un entorn que podria ajustar-se perfectament les necessitats de la pel·lícula

Si les germanes Anna i Elsa sortissin de la pantalla, podrien viure perfectament a Espanya, segons Viajar, del mateix grup editorial que Regió7. Molts poden pensar que seria més fàcil situar-les en algun país del nord, però a l'Estat hi ha un lloc molt especial que sembla tret de la pel·lícula Frozen, que es troba a Osca i que és una autèntica meravella natural que tothom ha de visitar almenys una vegada en la vida.

Un poble encantador

Al centre de la vall de Tena, a Osca, hi ha un poble molt especial que deixa sense paraules a tot el qui el descobreix. És Lanuza, un municipi situat al Pirineu aragonès, i alla descansen les aigües de l'embassament del riu Gállego. Les muntanyes s'aixequen imponents sobre les teulades de les cases dels seus veïns.

Lanuza, al pirineu aragonès

Lanuza, al pirineu aragonès / LUNAMARINA/ISTOCK

Aquest preciós poble va tornar a la vida després de quedar completament inundat per les aigües de l'embassament del riu Gallégo. Lanuza va perdre per complet la seva població, però lluny de rendir-se, els seus habitants van lluitar contra tot per recuperar les seves llars i retornar la vida al seu poble.

La història de Lanuza es remunta al segle XIII i a poc a poc va anar creixent i omplint els seus carrers. No obstant això, i com en molts altres pobles d'Espanya, la creació del seu embassament en 1976 va acabar per despoblar-lo. Però igual que no es va rendir Anna per salvar l'Elsa, els habitants de Lanuza van lluitar per salvar el seu poble i durant els anys 90 van poder repoblar la zona.

Lanuza va quedar submergit quan va crear-se l'embassament

Lanuza va quedar submergit quan va crear-se l'embassament / Istock / JLGutierrez

Què veure a Lanuza?

Passejar pels carrers de pedra d'aquest preciós poble d'Osca és com transportar-se a un conte de fades. No només destaca per la bellesa del paisatge que el decora, sinó que l'espectacularitat dels seus edificis de pedra i pissarra, típics de la zona, el fan únic.

El seu centre històric és una visita obligatòria quan viatges a Lanuza. Allà s'hi poden trobar cases úniques de pedra amb teulades en tons grisencs i finestrals de fusta que actualment s'estan restaurant per millorar la qualitat de vida dels seus habitants i per oferir al viatger una experiència única. Visitar les seves botigues locals i prendre alguna cosa a les seves terrasses serà una meravella molt relaxant.

Si passeges pels seus carrers, podràs trobar-te amb la preciosa església d'El Salvador. La seva història es remunta al segle XIX, quan es va aixecar sobre un antic temple romànic del qual avui dia encara hi queda algun detall. Malgrat considerar-se una església una mica moderna, aquest temple guarda en el seu interior algunes obres d'art amb centenars d'anys d'història.

Molt prop de Lanuza hi ha l'estació d'esquí de Panticosa, on podràs sentir-te com Elsa relliscant per la neu. Aquestes pistes nevades són el lloc perfecte per practicar esports d'hivern rodejat del paisatge muntanyenc de la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala. Els seus prop de 1.200 metres d'altitud ho converteixen en un destí màgic i perfecte per a passar uns dies en família o amics.

L'esglèsia d'El Salvador de Lanuza

L'esglèsia d'El Salvador de Lanuza / Istock / Erlantz Pérez Rodríguez

Descobreix tots els encants d'aquest preciós poble que sembla tret de la pel·lícula Frozen, envoltat per un paisatge espectacular i en un enclavament màgic que et deixarà sense paraules. Lanuza, a Osca, és un d'aquests pobles que tothom hauria de conèixer.