En resposta a l’escrit del senyor Xavier Gual (Horror avis) en aquest diari, les treballadores de la residència Sant Bernabé de Berga volem manifestar que estem molestes pel text en si, però també pel to irònic en què explicava alguns fets. 

Ja que opinar és lliure i sembla que tothom és capaç de fer-ho sobre situacions i persones sense conèixer in situ el que hi està passant, les treballadores de la residència, que hi som cada dia i coneixem la situació millor que ningú, volem donar la nostra resposta. Només qui hi treballa i hi viu sap què hi està passant.

Ja és sabut que estem vivint i passant uns dies dolents, la incertesa de no saber cap on anem fa que en algunes ocasions ens haguem sentit desemparades i perdudes, però en cap moment hem perdut el rumb i totes sabem quina és la nostra feina: cuidar els «nostres» residents.

Sí que és cert que en alguns moments puntuals s’ha treballat al límit per la falta de personal, però les companyes hem treballat juntes per superar aquesta situació i volem deixar clar que en cap moment els nostres residents han estat desatesos.

Quant a les codirectores que ocupaven el càrrec fins ara, només volem donar-los les gràcies per la feina que han fet durant aquest temps. Ja en època covid van assumir aquesta responsabilitat i vam poder tirar endavant fent equip. Sabem que han passat moments difícils i complicats des que van acceptar el càrrec, però sempre han treballat pel bé de tothom i de la residència, i per això només podem estar-ne agraïdes.

I, per acabar, ens agradaria que la gent entengués i reflexionés sobre la responsabilitat i la importància de la nostra feina, i agrairíem que se’ns valori i se’ns respecti.