Opinió | Josep R. Mora és activista social

M’entristeix Europa

Des de fa mesos, experts en política europea ens han estat avisant de la importància crucial de les eleccions europees. Els analistes destacaven que aquestes eleccions es produïen en un món caracteritzat per la creixent inestabilitat i la proliferació constant de conflictes sense una perspectiva clara de resolució, un mon on la influència d’Europa en els afers globals ha disminuït. Avui, un malestar generalitzat recorre Europa i infla les veles de l’extrema dreta. 

Al llarg de la campanya electoral, els líders dels partits polítics del nostres país, amb comptades i honroses excepcions, no han considerat necessari il·lustrar-nos respecte de les seves idees per afrontar aquestes problemàtiques. Entre tots, han convertit en paròdia el debat polític i en una acció inconsistent l’exercici del vot. 

M’entristeix la versió d’Europa que sorgeix d’aquestes eleccions. L’afebliment dels partits progressistes i ecologistes i l’enfortiment de la dreta i l’extrema dreta, no em fan esperar res de bo pel que fa a la solució dels reptes europeus en un context internacional complex, perillós i ple de desafiaments estratègics. S’ allunya encara més la possibilitat d’una Europa social, verda, feminista i democràtica.