L'audiència del Regió7 de paper torna a créixer i se situa en 33.000 lectors diaris

La recuperació en les dades de l'EGM ha estat constant des que la crisi de la covid va començar a quedar enrere

Exemplars de l’edició impresa de Regió7

Exemplars de l’edició impresa de Regió7 / ARXIU

Redacció

El darrer informe de l'Estudi General de Mitjans atribueix a l'edició de paper de Regió7 una audiència mitjana diària de 33.000 lectors, el que suposa una recuperació gairebé total des del moment àlgid de la crisi de la covid. Des del tercer trimestre de 2021 el nombre de lectors ha crescut un 74% acumulat, i ho ha fet de forma sostinguda. Un trimestre enrere, la xifra era de 28.000 lectors, i sis mesos enrere era de 25.000.

Les dades de lectura de la premsa diària van caure dràsticament durant la pandèmia perquè, per començar, ni tan sols no estaven oberts molts punts de venda, i també estaven tancats molts dels llocs on el diari es pot llegir de forma compartida, com bars o biblioteques. A mesura que la vida social s'ha anat normalitzant, les audiències s'han anat recuperant, però no de la mateixa manera en les diferents capçaleres. De tota la premsa que es publica a l'estat, Regió7 és una de les publicacions diàries que han viscut una recuperació més clara.

L'edició digital consolida els 50.000 lectors diaris

Aquesta dada s'afegeix a l'evolució creixent de l'audiència de l'edició digital del diari, que s'ha incrementat ininterrompudament fins a arribar a 50.000 lectors diferents cada dia. Aquesta xifra s'ha mantingut estable després que el diari va crear l'abril de l'any passat la lectura amb registre previ, que reserva una part dels continguts només per als lectors que prèviament han complimentat el senzill tràmit per registrar-se de forma gratuïta. Malgrat el filtre que suposa el registre gratuït, el nombre total de lectors s'ha mantingut. Actualment, Regió7 té 33.000 lectors registrats que poden accedir a tots els continguts.

Aquestes dades confirmen el lideratge de Regió7 a la Catalunya central, tant en paper com en digital, i no només de forma general sinó també comarca per comarca.