A l'hora de començar una rutina per aprimar-te i cremar greix, la primera pregunta que ens ve al cap és què puc i què no puc menjar? Molts creuen que aprimar-se és sinònim de passar moltes hores suant sobre una cinta de córrer o dalt d'una bicicleta estàtica i viure només de sopars i dinars basats en enciam, tomàquet i poca cosa més. Però alerta, aprimar-te no és ni de bon tros sinònim de passar gana i no poder gaudir dels menjar que en agrada. En un primer moment pot resultar difícil, però amb els dies descobriràs que existeix una gran varietat d'aliments saborosos i diferents que, a més, són saludables. El primer que has de tenir molt clar és que has d'apartar la brioixeria industrial i els aliments processats.

L'important en el procés de perdre pes és saber què menjar i en quina quantitat. Per això, avui t'explicarem com preparar un sopar saludable i quins aliments ha de contenir. Com diu "El racó de l'esportista" al seu compte oficial d'Instagram, "si no menges bé a l'hora de sopar et quedaràs amb gana i no descansaràs bé, i el descans és fonamental, així que pensa-t'ho dues vegades abans de ficar-te al llit amb gana". I és que hi ha persones que sopen només una galeta o una barra de proteïna per perdre greix i el resultat que obtenen és tot el contrari.

Les proteïnes, la clau

El que cal per fer un bon sopar són proteïnes ja que mentre dormim, unes 8 hores aproximadament, el cos descansa i aprofita per recuperar el teixit muscular després de l'entrenament. Per tant, el recomanable és menjar pollastre, peix, tonyina, llom de porc, ous, formatge ricotta i hummus.

També és molt important incloure a l'àpat vespertí vegetals com enciam, cogombre, tomàquets, ceba, albergínia, bròquil, carabassó, coliflor, pastanaga, espinac o espàrrecs.

Quant als carbohidrats, s'aconsella una font saludable com poden ser el pa integral, la civada, la patata, el moniato, l'arròs integral i la quinoa.

També és important consumir greixos saludables com l'alvocat, ous, oli d'oliva, llavors i fruits secs.

Menjar entre 90 i 120 minuts abans d'anar a dormir

A més, és recomanable que "deixis un temps prudencial per fer la digestió abans de posar-te a dormir, una hora i mitja o dues hores. La nit és per descansar i la digestió és un procés que gasta energia i esforç. Per això, anar a dormir després de menjar pot perjudicar el nostre descans.