La clau per aprimar-se: les sis coses que has de fer si vols perdre pes

Incorporar al teu dia a dia hàbits de vida saludables és clau si el teu objectiu és desfer-te de la panxa

Belén Zúñiga

Aprimar-se és més fàcil si se segueixen unes normes bàsiques que, senzillament consisteixen en adoptar uns hàbits de vida saludables. Seguint aquests sis consells que t'expliquem, de ben segur que podràs aconseguir l'objectiu que et proposes:

Aquestes són les claus:

  • No saltar-se l'esmorzar. Tot i que la necessitat de trencar el dejuni per perdre pes divideix la comunitat científica, són majoria els especialistes que recomanen la ingesta d'aliments minuts després de despertar-se. Això sí, no cal que sigui un menú abundant. És ideal menjar alguna cosa per activar l'organisme i agafar forces per començar el dia.
  • Menjar alguna cosa cada tres o quatre hores. Menjar regularment afavoreix que l'organisme cremi calories amb la digestió. A més, també ens saciarà i evitarà que ens atipem en excés durant algun dels àpats del dia fruit de l'ansietat. També és bàsic no saltar-se àpats.
  • Seguir la regla del plat és una altra de les claus. Això és, que la meitat del que menjarem siguin verdures i vegetals, un 25 per cent del plat siguin proteïnes i el quart restant hidrats de carboni. Cal fugir d'aliments ultraprocessats. També dels greixos. Per això, és molt útil organitzar un menú setmanal abans d'anar a comprar. Així, també evitarem l'adquisició de productes de manera impulsiva. És aconsellable defugir aquells productes que vénen empaquetats: d'una banda són menys respectuosos amb el medi ambient i, de l'altra, solen estar més processats per fabricar-se de manera industrial.
  • Beure aigua. És recomanable beure almenys un litre i mig al dia. També cal deixar de banda el consum de begudes alcohòliques i refrescos. Totes dues són perjudicials per a l'organisme.
  • El descans. Dormir bé, un mínim de set hores diàries ajuda a perdre pes.
  • Un altre punt fonamental per aprimar-se és l'exercici. No cal ser un esportista d'elit. Més aviat es tracta de fer una mínima activitat durant almenys una hora al dia. Per exemple, caminar. Adquirir una rutina de sortir a passejar durant una hora als matins o a última hora del dia, després de la feina, és molt beneficiós per al cos, no només per perdre pes.

Aquests passos t'ajudaran a incorporar hàbits saludables, fet clau en cas que vulguis perdre pes o, simplement, allunyar-te del sedentarisme.