Et sents cansat, no pots dormir o et cau el cabell? Coneix els efectes de la tardor

T'expliquem què et passa i per què

A més, et deixem 7 consells per fer front a la tardor i tornar-te a sentir genial

Astènia de tardor

Astènia de tardor / freepik

Cada canvi d'estació sol afectar-nos d'una manera o altra, sigui en l'àmbit físic o psíquic, tant pot ser pel canvi de temps, baixen o pugen les temperatures, es fa de nit abans... i això ens pot provocar estar més apagats o contents, segons el que més ens agradi. Un altre exemple és quan arriba la primavera i amb ella l'època de les al·lèrgies, provocant malestar a qui les pateix. Així doncs, els canvis sempre ens afecten, poden ser per positiu o negatiu, però el més important és conèixer que ens pot passar quan deixem una estació i entrem en una de nova.

L'adaptació a la nova estació pot durar unes quantes setmanes

Amb l'arribada de la tardor, pot ser que el nostre cos se senti cansat, ens caigui el cabell o no puguem dormir. La tornada a la rutina provoca estrès i que els dies siguin més curts (que tinguem menys hores de Sol) afecta la nostra salut i estat d'ànim. Aquesta falta d'hores de Sol ens fa produir menys melatonina, per la qual cosa és normal patir períodes d'insomni o sentir-se més cansat durant unes setmanes fins a acostumar-nos. 

La melatonina és l'hormona encarregada de regular el nostre son

A més, la falta d'hores de Sol també afecta una altra de les nostres hormones: la serotonina, la qual ens ajuda a "estar feliços". Així doncs, si no prenem diàriament el Sol durant unes quantes hores, no segregarem aquesta hormona i això farà que ens sentim cansats, irritables, apàtics i tristos. El canvi d'estació, realment pot ser un suplici i més si no sabem què ens està passant i per què. Conèixer que aquests efectes col·laterals de canvis en el nostre estat d'ànim i en la nostra salut és a conseqüència del canvi d'estació és molt important per tal d'entendre'ns, no espantar-nos més del que pertoca i trobar una solució eficient, al respecte.

Segons nutritienda.com, "l'astènia de tardor afecta 6 de cada 10 espanyols, sent les dones d'entre 25 i 50 anys les que més la pateixen"

En aquests períodes estacionals és important fer uns canvis en les nostres rutines diàries i, especialment, en les alimentàries. També podem ajudar-nos de suplements, sempre sota la recomanació d'un nutricionista o metge. Us deixem un seguit de consells dels millors experts de nutritienda.com, especialistes en salut i bellesa, per fer front a la tardor.

Els 7 consells per fer front a l'astènia de tardor

Els 7 consells per fer front a l'astènia de tardor / gpointstudio

Els 7 consells per fer front als efectes de la tardor

1. Aprofita totes les hores de Sol que puguis per pujar la teva melatonina i serotonina

2. Mantén un horari regular, tant per llevar-te com per anar-te'n a dormir, caps de setmana inclosos. I si necessites fer una migdiada curta, aprofita, ara el més important és que el teu cos descansi.

3. Crea una rutina d'esport de dia i a l'aire lliure si és possible, així aprofitaràs per prendre el Sol i mantenir el teu cos saludable

4. Practica ioga i meditació per gestionar l'estrès i reduir l'ansietat

5. Busca uns dies a la setmana per quedar amb amics, companys o familiars. Fer esport en grup també t'ajudarà a socialitzar. Socialitzar és molt positiu pel nostre benestar emocional.

6. Menjar de temporada: kiwis, bròcoli, carabassa, castanyes, anous, ametlles

7. Mantenir-nos molt hidratats amb aigua o té