Què passa si menges melmelada cada dia?

Descobreix les propietats d'aquest aliment i com el seu consum habitual pot afectar el teu organisme

Hi ha un munt de desavantatges per a la salut si en fas un consum diari

Què passa si menges melmelada cada dia?

Què passa si menges melmelada cada dia? / SHUTTERSTOCK

Azucena Mendieta Delgado

La melmelada és una conserva de fruita cuita amb sucre. Els ingredients bàsics per a la seva preparació són fruites i sucre, encara que, també es poden afegir altres ingredients com pectina, àcid (com llimona) i conservants per millorar la textura, sabor o durabilitat del producte final.

Moltes persones consumeixen de forma habitual aquest aliment per esmorzar o per berenar. A continuació, analitzem les conseqüències del seu consum habitual.

Això és el que passa si menges melmelada cada dia

Menjar melmelada cada dia pot tenir diversos efectes, depenent de la quantitat i el tipus de melmelada que consumeixis. Aquí et presento alguns possibles efectes i consideracions:

  •  Ingesta de sucre: La majoria de les melmelades comercials contenen altes quantitats de sucre. Consumir massa sucre diàriament pot augmentar el risc de patir càries dental, augment de pes, resistència a la insulina i malalties cardíaques.
  • Calories: L'alt contingut de sucre significa que la melmelada és relativament alta en calories. Si menges melmelada cada dia sense ajustar el teu consum total de calories, podria resultar un augment de pes al llarg del temps.
  • Vitamines i minerals: Algunes melmelades, especialment les fetes de fruites cítriques, poden oferir vitamina C i altres micronutrients. Tanmateix, no has de confiar només en la melmelada com a font principal de nutrició.
  • Fibra: Si la melmelada conserva trossos de fruita o closca, podeu proporcionar alguna fibra. Però, així i tot, les fruites fresques són generalment una font de fibra més eficient.
El consum de melmelada és saludable?

El consum de melmelada és saludable? / FREEPIK

  •  Additius i conservants: Algunes melmelades comercials contenen conservants i altres additius per prolongar-ne la vida útil i millorar-ne el sabor i la textura. Tot i que, aquests additius solen ser segurs en les quantitats recomanades, algunes persones prefereixen evitar-los.
  • Melmelades casolanes o de baix contingut en sucre: Si optes per melmelades casolanes o versions amb menys sucre, reduiràs el consum de sucre i calories. Tot i això, és important tenir en compte que aquestes versions poden tenir una vida útil més curta si no contenen conservants.
  •  Digestió: Consumir grans quantitats de melmelada rica en sucre pot causar molèsties digestives en algunes persones, especialment si ets sensible al sucre.

En resum, menjar melmelada cada dia, especialment en grans quantitats, no és la millor opció des del punt de vista nutricional a causa del seu alt contingut de sucre i calories. Tot i això, consumida amb moderació i com a part d'una dieta equilibrada, la melmelada pot ser un plaer ocasional sense grans conseqüències per a la salut. Com amb qualsevol aliment, la clau és l'equilibri i la moderació.