L'OCU exigeix la retirada d'aquesta colònia de nens per contenir una substància cancerígena

Aquest perfum de la marca Star Nature incompleix la normativa europea

La colonia infantil Star Nature

La colonia infantil Star Nature

Redacció

El sistema d'alertes de ràpides de la Unió Europea ha informat de la retirada del mercat d'un perfum que conté entre la seva composició Lilial, una substància prohibida pels seus efectes en la salut dels usuaris, informa l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

El producte afectat per aquesta alerta és Eau de parfum Maduixes amb Nata de la marca Star Nature.Es comercialitza en envasos de 70 ml en establiments com ara Primor o Carrefour. El problema és especialment preocupant perquè el producte està dirigit a un públic infantil. El perfum incompleix la normativa europea en incloure BMHCA entre els seus ingredients. Aquesta és una substància prohibida, perquè és un potent al·lergogen que pot causar sensibilització de la pell, però també és una de les substàncies CMR, carcinògenes, mutagèniques i amb efectes en el sistema reproductiu, perquè pot a arribar a danyar la salut del fetus.

Des de l'OCU recomanen que, si tens a casa aquest perfum, no l'utilitzis i el portis al punt de venda per a sol·licitar la devolució dels diners.