Sanitat alerta d'una avaria en el sistema d'avisos de la bateria d'una marca de desfibril·ladors

Per a solucionar aquest problema, és necessària l'actualització del 'programari' a la versió 2.07

Un desfibril·lador Reanibex 100

Un desfibril·lador Reanibex 100 / arxiu

EFE

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha advertit de la possibilitat que els desfibril·ladors Reanibex 100 s'apaguin inesperadament en intentar administrar una descàrrega, encara que indiquin un nivell de bateria suficient.

En un comunicat, la AEMPS -organisme dependent del Ministeri de sanitat- detalla que la probabilitat que el problema es produeixi és alta en els desfibril·ladors amb versions de 'programari' 2.06 i inferiors i, especialment, quan la bateria porta instal·lada en l'equip més de dos anys.

Actualització de 'programari'

Per a solucionar aquest problema, l'empresa ha informat que és necessària l'actualització del 'programari' a la versió 2.07, amb la qual s'optimitza el mètode de compensació del consum de bateria en espera i el valor de bateria restant indicat serà correcte, segons assenyala el comunicat.

Segons la AEMPS; aquests productes es distribueixen a Espanya a través de l'empresa Osatu S. Coop (Bexen cardio), Quirumed S.L.O, Fundació SSG, Lost Simetry S.L, AB Medica group S.A..

El desfibril·lador extern Reanibex 100 està indicat per a ser utilitzat per personal amb un mínim coneixement i entrenament en reanimació cardiopulmonar (RCP).

Quan està connectat a un pacient, aquest producte sanitari analitza automàticament l'electrocardiograma (ECG) del pacient i decideix si és necessari o no administrar una descàrrega.