Pateixes d'inflamació crònica? Coneix la millor dieta per combatre-la

Sentir-se inflamat pot ser símptoma d'una malaltia aguda o crònica

Cuida la teva salut amb tots els beneficis de la dieta antiinflamatòria

Inflamació crònica

Inflamació crònica / @KATEMANGOSTAR

Cuidar-se és fonamental pel nostre benestar físic i mental. A més, si et sents inflat constantment i no saps com reduir la panxa, aquí et portem el remei. A més, aquesta dieta t'ajudarà en cas que tinguis alguna malaltia inflamatòria. Una inflamació aguda no és res greu, però quan la nostra inflamació es torna persistent, la nostra salut pot veure's afectada molt negativament. Avui coneixeràs com fer una dieta antiinflamatòria per ajudar el teu cos a fer net.

Per què s'inflama el cos

Quan el nostre sistema immunitari detecta una amenaça, sovint, es produeix una inflamació. Amb aquest acte, el cos protegeix el nostre cos de possibles infeccions i lesions. Però, com hem dit anteriorment, quan aquesta inflamació es torna crònica és per què potser darrere hi ha un problema més greu: artritis, inflamació cardíaca, diabetis o càncer. 

Els aliments prohibits

Si pateixes d'inflamació crònica o tens inflamació abdominal, per exemple, aquests aliments hauran d'estar prohibidíssims en la teva dieta:

  • Alcohol
  • Greixos trans i saturats
  • Sucres refinats i carbohidrats processats
  • Carn vermella i processada

La dieta antiinflamatòria

Aquesta dieta busca aliments que ajudin a reduir la inflamació del cos:

  • Greixos saludables com l'oli d'oliva, l'alvocat i peix, el qual conté omega-3
  • Fruites i verdures, riques en antioxidants i fitonutrients. Treballen directament sobre el procés inflamatori
  • Espècies i herbes com la cúrcuma i el gingebre. Actuen com a agent antiinflamatori
  • Grans integrals, contenen més fibra i són menys inflamatoris que els grans refinats
  • Fonts de proteïnes magres com el gall d'indi, el pollastre i els llegums

Els 5 beneficis de la dieta

  1. Si pateixes d'una malaltia autoimmune, la salut t'ho agrairà; els símptomes es reduiran considerablement
  2. Perdràs pes i aconseguiràs mantenir-te en un pes saludable. A més, la teva sacietat estarà a ratlla
  3. Milloraràs les digestions pesades i el teu sistema digestiu ho notarà
  4. La teva pell estarà més saludable i reduiràs l'acne
  5. Reduiràs notòriament el risc de patir malalties cròniques
Menjar fruita per sopar ajuda a aprimar-nos

Menja fruita i reduiràs la inflamació / @ bearfotos

Com implementar la dieta antiinflamatòria

Per començar amb aquesta nova rutina alimentària, primer has de començar augmentant la quantitat de fruita i verdura que menges. Això ho has de fer gradualment. Mira de menjar fruites i verdures de diversos colors. En la diversitat està la salut.

Per tal d'integrar els altres aliments a la dieta, us deixem unes petites pautes:

  • L'oli d'oliva el pots utilitzar per cuinar, els fruits secs i les llavors les pots posar en amanides o en la verdura, per exemple. Una altra opció és afegir-los al iogurt.
  • Referent a la pasta, només has de canviar els grans refinats pels integrals. Tot i que, al principi el sabor et pot semblar una mica diferent, finalment t'hi acostumaràs. Un consell per tal de no fer un canvi massa dràstic és barrejar gra refinat amb integral a parts iguals. D'aquesta manera estarem introduint gradualment el gra integral al nostre paladar. En unes setmanes, el teu cos estarà acostumat i més sa.
  • És molt important eliminar de la nostra llar tots els aliments processats i amb sucres afegits, com brioixeria, galetes, etc. El més recomanable és fer torrades amb un acompanyament més sa, per exemple.
  • Limita el consum de carn vermella. El més recomanat és menjar peix, llegums i una mica de pollastre i gall d'indi. El teu cos t'ho agrairà. Pots seguir menjant carn vermella, però redueix el seu consum a dues vegades a la setmana.

Els consells de l'especialista

Lara Garcelán, coordinadora de la Unitat de Nutrició d'HM Hospitals de Torrelodones ens explica què és la inflamació crònica i com evitar-la, gràcies a la dieta antiinflamatòria.

Recorda mantenir la dieta

La dieta antiinflamatòria està basada en una evidència sobre la salut en general. Aconseguiràs disminuir la inflor i la inflamació crònica. Veuràs com et trobes millor i com els efectes d'altres malalties també minven. A què esperes per provar-la?