Aquests son els 4 embotits que recomanen els metges per mantenir una bona salut

Tot i que no es recomana el consum habitual dels productes fets amb carn processada, hi ha varietats que, segons els experts, són menys perjudicials que d'altres

Embotits en una cansaladeria

Embotits en una cansaladeria / Arxiu

Molts experts recomanen no menjar embutit cada dia o evitar el consum d'alguns d'ells de forma regular. Tot i això, hi ha quatre que, segons els metges, es poden menjar de tant en tant i no ens faran cap mal.

Però tot i que és recomanable consumir carn processada només de forma ocasional, hi ha alguns tipus de carn que són més saludables que altres, i per això els metges recomanen aquests embotits si decidim donar-nos un caprici. Cal tenir en compte que hi ha estudis que demostren que consumir carn vermella podria ser cancerigen per als éssers humans. Per cada porció de 50 grams de carn que ha estat processada i consumida diàriament, es poden elevar les possibilitats de tenir càncer colorectal en un 18%.

Pernil salat

Un dels grans favorits i que sí que és recomanable pels experts és el pernil salat, i en concret l'ibèric. Aquest és un tipus de carn que, tot i ser processada, experimenta menys modificacions que d'altres classes. Això, la fa més saludable respecte d'altres embotits.

Pernil cuit extra

Sempre s'ha conegut aquest tipus de pernil com 'Pernil de York', encara que en realitat el pernil cuit inclou tots els tipus, i el més recomanable per a la salut és categoritzat com a "extra". En general, els altres tipus de pernil cuit no arriben a contenir el 55% de carn, però l'extra pot arribar fins i tot al 100%.

Llom ibèric

Dins dels embotits, el llom ibèric és també un dels més recomanables, i això és perquè és una font molt important de proteïnes riques en vitamines del grup B i en minerals com el ferro, el potassi o el zinc.

Pit de gall dindi

I finalment, tenim els talls de pit de gall dindi, un aliment clau en les dietes per aprimar-se. Però encara que ens pugui ajudar a tenir el físic que desitgem, això no vol dir que sigui saludable, ja que hi ha alguns paquets de rodanxes en què podem veure que aquestes contenen sobre un 55% de carn, mentre que la resta són sucres i ingredients poc saludables. Això no obstant, no impedeix que hi hagi altres rodanxes que estan fetes un 90% de gall d'indi, de manera que aquestes són les més recomanables.