Mor una noia de 20 anys al caure-li a sobre una palmera al barri del Raval de Barcelona

Els Mossos han obert una investigació i el consistori ha encarregat un estudi d'urgència per aclarir les causes

Una ambulància del SEM

Una ambulància del SEM / Arxiu

ACN

Una jove de 20 anys ha mort aquest dijous després que li caigués a sobre una palmera al barri del Raval de Barcelona. El succés ha passat al voltant de les quatre de la tarda al número 10 del carrer Joaquim Costa en trencar-se l'arbre. Al lloc dels fets han acudit tres dotacions dels Bombers, la Guàrdia Urbana, així com el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L’alcaldessa accidental de Barcelona, Maria Eugenia Gay, ha titllat la situació de “tràgica”, traslladant el “més sentit condol” a la família i amics de la víctima. D’altra banda, ha explicat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i que el consistori ha encarregat un estudi d'urgència per aclarir les causes de la caiguda de la palmera.

Gay també ha afegit que demà a les 9 del matí es farà una reunió amb totes les persones implicades amb l’objectiu de “treballar conjuntament” per poder aclarir els fets i donar “més informació”. Per la seva banda, el cap de servei dels Bombers de Barcelona, Joan Carles Cejalvo, ha detallat que a la trucada rebuda ja s’alertava que la caiguda de l’arbre havia afectat una persona.

Tot i arribar al lloc en pocs minuts, la noia ja havia rebut danys importants, “incompatibles amb la vida”, motiu pel qual els Mossos i la comitiva judicial s’han fet càrrec de les tasques. Posteriorment s’ha retirat el vehicle atrapat a la palmera per poder normalitzar la circulació del tram afectat. “Actualment no tenim cap indici de què ha pogut passar”, ha insistit Cejalvo, afegint que tampoc disposen d'informació relativa al manteniment de la palmera.