Tanatopràxia i embalsamament

Josep Lluís Mulero, guardonat amb el Premi Europeu al Lideratge i Èxit Empresarial

Aquest guardó, atorgat per la Societat Europea de Foment Social i Cultural, emfatitza la tasca excepcional de Mulero en l'àmbit empresarial

Josep Lluis Mulero

Josep Lluis Mulero

La tanatopràxia i l'embalsamament són activitats que transcendeix l’àmbit material i tècnic. Els tanatopràctics no només preserven el cos de les víctimes, sinó que també brinden suport emocional a les famílies en un moment de dolor i tristesa. La importància d'aquesta professió en la nostra societat és innegable i, en última instància, continua evolucionant per adaptar-se a les necessitats i valors canviants del context actual.

Un d'aquests professionals que innoven en aquest camp és el col·legiat Josep Lluís Mulero, que ha estat reconegut amb el prestigiós Premi Europeu al Lideratge i Èxit Empresarial 2022. Aquest guardó, atorgat per la Societat Europea de Foment Social i Cultural, emfatitza la tasca excepcional de Mulero en l'àmbit empresarial. Mulero, amb una destacada trajectòria en l'àmbit judicial i sanitari com a pèrit judicial forense, ha dedicat la seva vida professional a formar els millors professionals del seu camp. Mulero, expert en reconstruccions de cadàvers en cossos amb violència extrema bé sigui per suïcidi, accidents de trànsit o fins i tot assassinats, també ha dedicat la seva vida professional a formar els millors professionals del seu camp i ha exercit rols importants a l'administració pública, servint com a Tinent d'Alcalde i Cap del Departament de la Policia des del 2015 fins al 2022. La seva formació acadèmica inclou un Executive MBA Programa Superior d'Executius per l'EAE Business School i el Grau Superior de Formador de Formadors, atorgat pel Ministeri d'Educació.

La seva visió i lideratge han estat fonamentals per al seu èxit i reconeixement. En paraules de Mulero, "el meu principal objectiu sempre ha estat reforçar la formació i la professionalitat en el sector, l'ensenyament en general, les especialitats en les quals treballar i donar aquest servei a les empreses formant professionals en totes les àrees". Mulero ha demostrat un compromís constant amb la millora continuada, la innovació i la formació d'alta qualitat. Ha estat reconegut pel seu enfocament en la formació i el desenvolupament del seu personal, així com pel seu compromís amb l'ètica empresarial i la responsabilitat social.

El premi és un reconeixement al lideratge de Mulero en un sector tan delicat i essencial. Ha destacat pel seu enfocament centrat en el client i la dedicació a proporcionar serveis d'alta qualitat. Mulero continua liderant el camí en el seu camp professional. Aquest premi és un reconeixement al seu lideratge i èxit empresarial, i és un testimoni de l'ardu treball i la dedicació del seu equip.

Amb aquest guardó, Mulero reafirma el compromís amb l'excel·lència i la millora contínua. El gran repte de Mulero és exportar la seva formació a altres països, un objectiu que està en línia amb el compromís amb la innovació i la formació d'alta qualitat.

La feina d'un tanatopràctic, també conegut com a embalsamador o tècnic en tanatopràxia, està relacionada amb el tractament i la conservació del cos humà mort. L'objectiu principal del tanatopràctic és preparar el cos per a la seva presentació a la vetlla o per al seu trasllat, garantint una aparença digna i presentable, alhora que preserva la salut pública i el benestar emocional dels familiars i amics del difunt.

Les funcions principals d'un tanatopràctic inclouen:

1. Embalsamament: el tanatopràctic realitza el procés d'embalsamament, que consisteix en la injecció de productes químics al cos per alentir el procés de descomposició i preservar temporalment el cadàver. Això ajuda a mantenir una aparença natural i digna, permetent que els familiars s'acomiadin del seu ésser estimat amb més tranquil·litat.

2. Higienització: el tanatopràctic s'encarrega de netejar i condicionar el cos, assegurant-se que es trobi en condicions higièniques adequades per a la presentació. Això pot incloure el rentat, pentinat i vestimenta del difunt.

3. Reconstrucció facial: en casos en què el cos ha patit danys significatius o accidents, el tanatopràctic pot fer tècniques de reconstrucció facial per tornar al difunt una aparença el més propera possible a l'original.

4. Maquillatge i estètica: alguns tanatopràcticstambé poden aplicar maquillatge i cura estètica per millorar la presentació del cos i garantir una imatge respectuosa i serena.

5. Compliment legal: els tanatopràcticshan de complir les regulacions legals i sanitàries relacionades amb el maneig de cossos morts, assegurant-se de seguir les normes de seguretat i salut pública.