Tirallongues exhibeix els primers castells de set pisos de la temporada

El pilar de 5 dels manresans

El pilar de 5 dels manresans / tirallongues

La Colla Castellera dels Tirallongues de Manresa van actuar diumenge juntament amb els Castellers de Lleida, els Margeners de Guissona i els Castellers del Riberal, amb motiu de la Diada de Rams a la plaça de Sant Domènec de Manresa.

Els manresans van iniciar la seva diada amb dos pilars de 4, un d’ells, aixecat per sota. A primera ronda de castells van descarregar un 4 de 7; a segona ronda, van mostrar un 3 de 7; un 4 de 6 amb agulla a tercera ronda, un pilar de 5, i van finalitzar la seva jornada amb dos pilars de 4 de sortida.

Moixiganguers i Castellers de Berga

Els Moixiganguers d’Igualada van actuar al barri de Gràcia de Barcelona amb motiu de la Diada de la Independència. La cita va reunir a plaça a morats, els Castellers de Berga i, els organitzadors, Castellers de la Vila de Gràcia. 

El 4 de 8 dels Moixiganguers

El 4 de 8 dels Moixiganguers / moixiganguers

El tret de sortida es va donar amb dos pilars de 4 igualadins, dos de graciencs i un de berguedà. La primera ronda dels igualadins van descarregar la torre de set, una estructura que, la setmana anterior, havien completat de vuit pisos. Els Castellers de Berga van tancar la ronda amb un 3 de 7. 

El 5 de 7 dels berguedans

El 5 de 7 dels berguedans / cdberga

A la segona ronda, va arribar el plat fort de la jornada, els Moixiganguers van descarregar el 4 de 8 per tercera vegada aquesta temporada. Després dels igualadins, els berguedans van desmuntar el 4 de 7. A la tercera ronda, els morats van estrenar el primer 5 de 7 de la temporada, un castell que espera créixer un pis més al llarg de l’any. En acabar, els Castellers de Berga van fer el 4 de 6. Per tancar la diada, els igualadins, igual que els locals, van descarregar un vano de 5 i els berguedans un pilar de 4.