Unes 700 persones participen en la cinquena edició del Kapla al Museu

El 50% de la recaptació es destinarà a projectes de la Fundació Althaia

Trenta mil peces del joc van estar disponibles al Museu

Trenta mil peces del joc van estar disponibles al Museu / cae manresa

Redacció

La cinquena edició del Kapla al Museu organitzat pel CAE i la Fundació Aigües de Manresa va acollir unes 700 persones de totes les edats al llarg del passat cap de setmana. Tots els participants van posar a prova la seva habilitat i la seva creativitat com a constructors, a petita i gran escala, en la cinquena edició d’aquest esdeveniment solidari que pretén fomentar el treball en equip, la col·laboració i la cooperació per assolir un objectiu comú de manera lúdica.

Les famílies, els caus i els esplais es van encarregar de dur a terme una construcció col·laborativa, la qual va requerir un total de 8.000 peces de kapla per complir un objectiu que es va eixamplar tot el dissabte i el diumenge. Paral·lelament, es van poder observar un seguit de construccions espectaculars, algunes recreant models fotografiats de torres, ponts, edificis i animals, i altres realitzades de manera lliure i, fins i tot, jugant amb l’abstracte.

Tots els participants van posar a prova la seva habilitat

Tots els participants van posar a prova la seva habilitat / cae manresa

El Kapla al Museu va comptar un any més amb el taller de construcció de la Cúpula de Leonardo, dinamitzat pels voluntaris i voluntàries, moment en què els petits van aprofitar per jugar a sobre la tarima del museu. De manera complementària, l’activitat també va comptar amb la projecció de construccions titàniques dutes a terme de manera professional i amateur, juntament amb una recopilació de fotografies de les passades edicions de l’esdeveniment.

L’organització valora molt positivament el transcurs i el recorregut que està seguint un dels esdeveniments més significatius i amb més afluència del CAE. Cal remarcar que la meitat dels beneficis obtinguts de l’entrada per participar en aquesta activitat ciutadana es destinaran a diversos projectes de la Fundació Althaia d’atenció hospitalària a infants i joves.

Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia (Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia) que compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca, de la Fundació Althaia i del cicle formatiu d’animació sociocultural i turística de l’Institut Guillem Catà.

L’activitat està inclosa en el Programa de lleure i dinamització juvenil de Manresa que organitza el CAE i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i dels Departaments de Drets Socials i de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més a més, també forma part de la programació d’activitats de la Setmana dels Drets dels Infants de Manresa.