Els estudiants de l'institut Pius Font i Quer (Manresa) Oriol Bernadich Fusté i de l'Arrels II (Solsona) Rut Manzano Gomez han estat guardonats aquest dimecres amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat del passat curs 2022-2023. Els premis són un reconeixement oficial a l'excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes guardonats, un total de 46, van dur a terme, el passat 28 de juny, unes proves comunes realitzades en diferents centres educatius.

La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, ha lliurat els premis en un acte a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya. Simó ha donat l'enhorabona als premiats i a tots els docents que els han educat, i també a les seves famílies, per la seva tasca i dedicació: "L'esforç que heu fet durant la vostra escolarització té un reconeixement. Un reconeixement compartit. Cadascuna de les vostres històries és diferent però tenen com a punt en comú el treball i la perseverança, cosa que, estic convençuda, us portarà a l'èxit laboral i vital".

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família.

Per accedir a les proves els alumnes han d'haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya el curs 2022-2023 i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 791 alumnes per a les tres modalitats a concurs -la modalitat d'humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d'arts-.

Les proves per optar als Premis Extraordinaris de Batxillerat s'estructuren en tres parts. La primera consisteix en un comentari crític sobre un tema d'interès general de la realitat social, històrica o cultural. En la segona l'alumne ha d'exposar el propi punt de vista sobre un tema en la primera llengua estrangera cursada per l'alumne en el batxillerat. I en la darrera prova cal respondre qüestions proposades sobre la matèria de modalitat que ha triat l'alumne en fer la inscripció, en funció de la modalitat de batxillerat cursada.