Una alumna de l’INS Quercus guanya el premi Protagonistes del Demà del Rotary Club de Manresa-Bages

El certamen va reunir 65 alumnes de secundària del Bages i el Moianès

Paula Viñeglas Plata, de l’INS Quercus, va ser la guanyadora

Paula Viñeglas Plata, de l’INS Quercus, va ser la guanyadora / rotary

Redacció

Bon ambient, nous aprenentatges, companyonia i noves coneixences. Són alguns dels elements que no van faltar en la XXXI edició del Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga, que es va celebrar a Les Comes de Súria amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria, el treball en equip, els valors humans i la consciència social entre la joventut del territori. La jornada va comptar amb la participació de seixanta-cinc alumnes de secundària de les comarques del Bages i el Moianès. La guanyadora va ser Paula Viñeglas Plata, alumna de l’INS Quercus de Sant Joan de Vilatorrada.

En el decurs de la jornada els participants van prendre part en diferents activitats lúdiques i formatives. En paral·lel, els joves participants van assistir a diferents ponències.

Arnau Bosch, cuiner i propietari del restaurant Can Bosch de Cambrils, guardonat amb una estrella Michelin, va exposar la seva experiència com a emprenedor en el sector de la restauració.

Ramon Teixidor, d’Espècies Teixidor de Sant Salvador de Guardiola, es va centrar en els canvis que han de fer les empreses tradicionals per tal d’adaptar-se a les noves necessitats. També va intervenir Roc Grandia, guanyador del XXVIII Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga, que va parlar sobre els lideratges en relació a les situacions de crisi i resolució de conflictes. En paral·lel, els alumnes van haver d’elaborar una carta d’intencions i per redactar-la van comptar amb l’ajuda de Jordi Vilaseca, president de la Fundació Joviat, que va oferir una ponència inspiradora.

Després de realitzar diferents proves de perícia, orientació i valors, cada un dels grups va escollir un representant. El veredicte es va donar a conèixer al final de la jornada després que els vuit finalistes fessin una exposició oral per defensar el seu lideratge.

El jurat va estar format per representants del Rotary Club Manresa-Bages, Les Comes i Cajamar, entitat que col·labora en l’esdeveniment. El premi per a la guanyadora consisteix en una estada a un Camp del Rotary a un país europeu.

La jornada va comptar amb la participació de 65 alumnes de secundària del Bages i el Moianès

La jornada va comptar amb la participació de 65 alumnes de secundària del Bages i el Moianès / rotary