El Premi Solsonès reconeix Jorge Monteagudo pels seus títols com a taekwondista

El campió d’Espanya per parelles i també campió individual de Catalunya d’Hapkido rep l’escalf de familiars i amics en l’acte de lliurament del guardó

La presidenta comarcal, Sara Alarcón, amb Jorge Monteagudo

La presidenta comarcal, Sara Alarcón, amb Jorge Monteagudo / OSCAR BAYONA

Laura Serrat

Laura Serrat

El Consell Comarcal del Solsonès va acollir ahir al vespre el lliurament del III Premi Solsonès al taekwondista solsoní Jorge Monteagudo da Silva, el qual va recollir, l’any passat, el títol de campió espanyol en la categoria de competició per parelles i campió català en la individual.

El Premi Solsonès va celebrar la tercera edició després del parèntesi provocat per la pandèmia. Enguany el premi, que abandonava la modalitat de votació entre tres candidats, ha volgut reconèixer l’assoliment de Jorge Moteagudo da Silva, que dirigeix una escola de Taekwondo a Solsona i imparteix classes d’aquesta modalitat a Sant Llorenç de Morunys i Cardona. De fet, en l’acte es va projectar un vídeo en què intervenien diferents aprenents de Monteagudo, que en destacaven la seva disciplina i capacitat d’esforç. 

A l’acte de lliurament, al qual van assistir, a part de familiars i amics, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, alcaldes i consellers comarcals, es va detallar la trajectòria de Monteagudo en les diverses disciplines de les arts marcials. El conductor de l’acte, Xavier Solé, es va encarregar de deixar constància de l’esperit de superació de Monteagudo, tant en el seu vessant personal com professional. 

A part de la seva pràctica de la disciplina de Taekwondo, art marcial coreana que practica des del 1989 on és cinturó negre 5è DAN, Jorge Monteagudo va aconseguir el campionat d’Espanya d’Hapkido per parelles el mes d’octubre de l’any passat, competició que ja havia guanyat l’any 2018 i també assolit el subcampionat el 2019. Addicionalment, el desembre del 2021 a Barcelona, es va proclamar també vencedor del campionat de Catalunya d’Hapkido.

Per finalitzar la vetllada de lliurament del premi, els músics Pol Solé i Jaume Sánchez van interpretar diverses versions, que van ser àmpliament aplaudides per al públic que va assistir a l’acte, abans de desitjar a tothom un bon Nadal i unes bones festes.