Solsona llueix carrosses noves en una cavalcada multitudinària pel nucli antic

L'organització havia mantingut com a sorpresa l'estrena de cinc vehicles construïts al Taller d'Escultura Casserras

Laura Serrat

Laura Serrat

L'estrena de cinc carrosses ha sorprès els solsonins en el tret de sortida d'una cavalcada que enguany ha recuperat el seu recorregut habitual pel nucli antic, després que la pandèmia obligués a traslladar el trajecte fora de les muralles. Per primer cop, Ses Majestats han disposat d’un vehicle per a cadascun, de la mà del Taller d'Escultura Casserras, que ha construït uns vehicles inspirats en els possibles orígens geogràfics dels Reis, que incorporen elements distintius de Solsona.

La cavalcada ha començat des de l’avinguda del Cardenal Tarancón, on centenars de fanalets encesos han donat la benvinguda als protagonistes de la nit. Melcior ha arribat sobre una carrossa d’estil hel·lènic coronada pel sol del portal del Pont; Gaspar l'ha seguit en una estructura d’aspecte mesopotàmic i amb el cap de lleó esculpit d’algunes fonts solsonines, mentre que Baltasar s'ha desplaçat en una carrossa d’estètica tribal, que evoca l’Àfrica, i en la qual es poden veure pintures representatives del bestiari de la Festa Major. També s’han estrenat dues carrosses per transportar les piles de regals que s’han de repartir a les llars solsonines.

La Cavalcada de Reis de Solsona estrena noves carrosses

La Cavalcada de Reis de Solsona estrena noves carrosses / Laura Serrat

Estrelles lluminoses, portadors de fanalets i de torxes, carters i cartes, carboners, portadors de regals i escribes s'ha desplaçat fins al portal del Castell, el punt en què els Reis han descendit dels vehicles per continuar la resta del camí a peu com mana la tradició. D'aquesta forma, els visitants d'Orient ha avançat pels carrers del nucli antic acompanyats pels seus patges reials i han compartit moments emotius amb els infants, que han tingut l'oportunitat d'abraçar-los i explicar-los algunes confidències.

La desfilada ha continuat fins a la plaça de Sant Joan, on el rei Melcior ha pronunciat una al·locució des de la capella. Després de preguntar als infants si s'han portat bé i d'acceptar la seva resposta unànime, ha reivindicat la llibertat de tornar a sortir a jugar al carrer després de la pandèmia. També ha avançat que la ciutat aviat disposarà de nous espais per al lleure infantil. Ha acabat el seu discurs desitjant un feliç any nou a la població. Per fer la tradicional ofrena, han culminat el recorregut a la catedral, abans de repartir els regals per tota la ciutat.