Odèn instal·larà una coberta a la bassa del Salí de Cambrils per allargar la temporada

L’Ajuntament espera que aquesta actuació permeti portar visitants a la zona durant tot l’any

La bassa del Salí de Cambrils comptarà amb una coberta per escalfar l'aigua

La bassa del Salí de Cambrils comptarà amb una coberta per escalfar l'aigua / ARXIU/ANNA PUJOL

Laura Serrat

Laura Serrat

La bassa d'aigua salada, situada al conjunt històric del Salí del nucli de Cambrils, comptarà a partir del pròxim hivern amb una coberta que permetrà allargar la temporada de bany. L'Ajuntament d'Odèn ha projectat la construcció d'una coberta amb l'objectiu de mantenir la temperatura de l'aigua i reduir el consum energètic del conjunt. La previsió del consistori és que els treballs comencin aquesta primavera per a poder-la tenir a punt a final d'any, quan torni a arribar el fred.

Fins ara, el període d'ús de la piscina quedava molt limitat, a causa de les baixes temperatures d'hivern a la zona, situada a uns 1.000 metres d'altitud. La piscina disposa d'un sistema de plaques solars que escalfen l'aigua, però no és suficient durant els mesos més freds. Per aquest motiu, l'Ajuntament considera que la instal·lació d'una coberta que es podrà desplegar i plegar, en funció de l'època de l'any, permetrà estirar uns mesos més la temporada de bany i portar més visitants a l'indret.

L'alcalde d'Odèn, Albert Solé, explica que es van valorar pros i contres de la proposta, tenint en compte que la coberta pot generar un impacte visual en un entorn singular. "Al final, però, es va considerar que aquest seria mínim perquè la coberta es pot plegar els dies de més calor i durant la nit permetrà mantenir l'aigua calenta, evitant el desgast d'energia" apunta Solé. L'obra s'ha adjudicat a l'empresa Vegametal per un import de 71.668 euros, 45.807 dels quals finançats a través del Pla Únic d'Obres i Serveis, mentre que la resta són fons propis.

Solé remarca que l'actuació permetrà potenciar l'atractiu turístic del Salí de Cambrils, una de les poques salines de muntanya de tot Catalunya. Actualment, l'empresa Pian Mountain és la que gestiona les visites al complex, on es poden veure les terrasses, els molins o les canalitzacions de fusta amb estalactites de sal. El batlle sosté que d'ençà de la pandèmia les visites han augmentat, "ja que la gent valora més el patrimoni natural que tenim al territori". Ara, amb la instal·lació de la nova coberta, espera que els visitants es reparteixin al llarg de l'any, ja que hi haurà la possibilitat de banyar-se durant els mesos més freds.

Subscriu-te per seguir llegint