Els candidats de Solsona pronostiquen que ERC guanya les eleccions, però sense majoria

Els set alcaldables del municipi donaven millors resultats per als seus partits en la porra organitzada per Regió7

L'alcaldessa en funcions de Solsona, Judit Gisbert, seguint els resultats des de la Sala Polivalent

L'alcaldessa en funcions de Solsona, Judit Gisbert, seguint els resultats des de la Sala Polivalent / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

La majoria dels candidats a l'alcaldia de Solsona que van participar en la porra de les eleccions municipals del 28-M, organitzada per Regió7, van pronosticar que Esquerra Republicana seria la força guanyadora, però sense majoria absoluta. Entre els participants, la cap de llista de Junts per Solsona, Elis Colell, i el portaveu del PSC al municipi, Mohamed El Mamoun, van ser els únics que van encertar els 5 regidors de la formació republicana.

L'alcaldessa en funcions i candidata d'ERC, Judit Gisbert, també es va mullar en els resultats. En el seu cas, donava 6 regidors al seu partit i situava la CUP com a segona força amb 3 regidors, per davant de Junts i Treballem per Solsona, a qui donava 2 regidors. Gisbert va encertar que el PSC quedaria fora de l'Ajuntament.

La portaveu de Junts a Solsona, Elis Colell, augurava un millor resultat per al seu partit, amb 4 regidors, però situava ERC com a primera força, amb 5 regidors. La resta de regidors els distribuïa de la següent manera: CUP 3/ Treballem per Solsona 1.

El cap de llista de Treballem per Solsona, Marc Barbens, també pronosticava un millor resultat per als seus. Donava 4 regidors a Treballem per Solsona, els mateixos que a ERC, però especificant que el seu partit guanyaria les eleccions en nombre de vots. Pel que fa a la resta, feia aquest pronòstic: CUP 2/ JUNTS 2/ PSC 1.

L'alcaldable d'Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich, se situava com a segona força amb 3 regidors, per darrere d'ERC, a qui donava 6 regidors. La seva porra amb la resta de partits va ser aquesta: JUNTS 2/ TREBALLEM PER SOLSONA 1/ PSC 1.

El socialista Mohamed El Mamoun va fer diana amb els 5 regidors d'ERC, però es va equivocar anticipant els 3 regidors per al seu partit, que no ha aconseguit representació a l'Ajuntament. Per la resta de forces, feia aquest pronòstic: CUP 2/ JUNTS 2/ TREBALLEM PER SOLSONA 1.

El candidat del PP a Solsona, Ramon Ribalta, preveia que el seu partit obtindria 1 regidor, però finalment tampoc va assolir els vots suficients per entrar al consistori. La seva distribució dels regidors era la següent: ERC 4/ JUNTS 3/ TREBALLEM PER SOLSONA 3/ PP 1/ PSC 1/ CUP 1.

Finalment, el representant de Vox, Jordi Peña, feia aquest pronòstic: ERC 4/ TREBALLEM PER SOLSONA 4/ JUNTS 2/ CUP 1/ PP 1/ VOX 1.