L’Ajuntament de Solsona aprova el cartipàs municipal per al nou mandat

El document estableix les adscripcions de regidors als barris i els membres de la Junta de Govern Local

Els regidors de la nova corporació municipal en el ple extraordinari

Els regidors de la nova corporació municipal en el ple extraordinari / L.S.

Laura Serrat

Laura Serrat

L'Ajuntament de Solsona ha aprovat en un ple extraordinari el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. En aquesta sessió, s'han donat a conèixer les resolucions preses per alcaldia en relació amb la distribució de regidories, l'assignació de barris, les tinences d'alcaldessa i els membres de la Junta de Govern Local, en la qual tindran representació Esquerra i Alternativa per Solsona-CUP, els dos partits que, després de les eleccions municipals del 28-M, van arribar a un acord per governar amb majoria.

Així, el document estableix que els republicans tindran tres tinences d'alcaldia. Concretament, Joan Parcerisa ostentarà la primera tinença d'alcaldia; Ramon Montaner serà el tercer tinent d'alcaldia; i Maria Moumen tindrà la quarta tinença d'alcaldia. Per a la portaveu d'Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich, s'ha reservat la segona tinença d'alcaldia. D'aquesta forma, els cupaires tindran per primera vegada, des de la seva irrupció en l'escenari polític solsoní l'any 2015, representació en la Junta de Govern Local.

El nou cartipàs municipal també estableix les retribucions per als diferents regidors durant aquest mandat. L'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, desenvoluparà el seu càrrec amb dedicació exclusiva i la seva remuneració serà de 46.588,85 euros bruts a l'any, mentre que per a la resta de regidors amb dedicació exclusiva s'ha establert un sou d'un 15% inferior partint del sou base de l'alcaldessa. Gisbert ha explicat que respecte a l'anterior mandat el sou s'ha reduït lleugerament "de forma simbòlica", d'acord amb el codi ètic dels cupaires que estableix com a topall el salari mínim interprofessional mutiplicat per tres per a les retribucions referents als càrrecs polítics. Pel que fa a l'assignació per assistència a sessions de la Junta de Govern Local, aquesta serà de 157,50 euros bruts per sessió per a cada regidor que hi assisteixi, sempre que no tingui dedicació exclusiva o parcial.

En el ple extraordinari, també s'ha donat a conèixer l'adscripció dels regidors de barri. Joan Parcerisa serà el regidor adscrit dels barris del Vinyet, La Plana i Cal Xuxa; Pilar Viladrich es quedarà amb els barris del Tossal, El Camp i el Camp del Molí; Maria Moumen estarà al càrrec del nucli antic i la Creu Blanca; Ramon Montaner tindrà la Creu de Sant Joan, el Pont i Cal Llarg; Esther Espluga estarà adscrita a Sant Ramon i Mirasol; i Albert Colell estarà al capdavant dels barris Els Masos, el Turó de Sant Magí i Cal Geli.

La distribució de les regidories

D’acord amb el pacte de govern que van fer públic el 23 de juny els grups d’Esquerra Republicana i ApS-CUP, l’alcaldessa assumirà directament les àrees d’Hisenda i Administració, mentre que Viladrich serà la responsable de les regidories d’Habitatge i Participació, així com d’Infància, de nova creació.

Joan Parcerisa seguirà al capdavant d’Esports i Noves Tecnologies i passarà a ocupar-se també d’Urbanisme, Obres Públiques i Serveis Municipals. Ramon Montaner continuarà un mandat més com a regidor de Desenvolupament Local, Medi Ambient i Parcs i Jardins. Quant a les noves regidores republicanes, es delegarà Drets Socials, Feminismes i Transparència a Maria Moumen i Governació, Educació i Salut a Esther Espluga. El nou representant de la CUP Albert Colell, per la seva banda, es convertirà en regidor de Cultura, Joventut i Comunicació.