El Consell desbrossa senders a Guixers, Odèn, Riner i Solsona

El cost de l’actuació ha ascendit a uns set mil euros i s’ha retirat la vegetació que dificultava el pas per aquests camins

Un dels camins de la comarca que s'han desbrossat en l'actuació

Un dels camins de la comarca que s'han desbrossat en l'actuació / Consell Comarcal

Redacció

El Consell Comarcal del Solsonès ha culminat la desbrossada de 14.665 m2 en diversos senders dins la xarxa de senderisme del Solsonès. El cost de l’execució del projecte ha estat de 7.097,86€.

L’ens comarcal va acordar prioritzar les actuacions en senders de la xarxa de senderisme que estaven impracticables o que requerien una esbrossada urgent per tal de garantir-ne la seguretat, ja que són camins amb alta freqüència de caminants. Es va prioritzar camins i senders d’interès comarcal que donen accés a espais amb un destacat valor cultural i natural, ja sigui al voltant de nuclis amb més habitants com Solsona o en altres de caràcter més rural com Guixers, Odèn i Riner. Els treballs han consistit a desbrossar i netejar el corriol i retirar la vegetació en ambdós costats, ja que dificultava el pas de camins.

Al municipi de Guixers, s’ha actuat en el camí de la torre de la Corriu al pont Cabradís, en el camí dels Llengots al pont de cal Ballarà i en el camí dels Llengots a Castelltort vell a rasa del Forat. Pel que fa a Odèn, s’han desbrossat el camí de la font del Vermell, el camí del riu Fred a cal Quel i el camí d’Emprius a Odèn. Les actuacions al municipi de Riner han estat en el camí de cal Clot, en el camí del Solé Brocà al Vilà i en el camí de cal Saït a cal Fuster-Cabot. Pel que fa als camins de Solsona, s’ha desbrossat el sender del pont de la Frau, el sender del Miracle (tram 1 i tram 2), el sender de la Creu Blanca i el sender de Torrent Ribalta.

Una xarxa de senders de gran interès natural

El Solsonès disposa d’una xarxa de camins no rodats i senders de titularitat municipal que comuniquen els nuclis habitats amb espais d’interès paisatgístic, arquitectònic i cultural. Aquests camins són part essencial del patrimoni natural de la comarca i donen valor a l’entorn rural del Solsonès. L’Oficina de Turisme del Solsonès té catalogades i classificades 74 rutes a peu i 20 rutes en bicicleta.

A nivell comarcal, s’està treballant en la catalogació, la revalorització i l’accessibilitat als senders i camins no rodats del Solsonès. Per aquest motiu, és important mantenir-los, conservar-los i garantir-ne l’accessibilitat i la seguretat.

Aquestes actuacions han estat possibles gràcies al finançament per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.