Solsona incentiva el comerç local oferint premis als seus compradors

Gairebé una vuitantena d’establiments s’han unit a la campanya de Nadal, «Jo compro a Solsona»

Un de la vuitantena d’establiments solsonins adherits a la campanya | AJUNTAMENT DE SOLSONA

Un de la vuitantena d’establiments solsonins adherits a la campanya | AJUNTAMENT DE SOLSONA / xavi moraleda. Solsonès

Xavi Moraleda

L’Ajuntament de Solsona dinamitza el comerç local de la ciutat amb la campanya de Nadal, «Jo compro a Solsona». La regidoria de Desenvolupament Local del consistori ha decidit tornar a impulsar aquesta iniciativa, que durarà fins al dia 15 de desembre i que ja està distribuint un total de 705 butlletes amb premis directes de 20 euros per gastar fins a la vigília de Nadal i, a més, se sortejaran tres premis de 250 euros entre tots els consumidors.

Com assegura el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, repeteixen «l’experiència perquè ens interessa contribuir a reforçar la imatge d’un comerç viu, especialment en dates com aquestes i, alhora, fixar la riquesa a Solsona». Enguany aquesta acció disposa de menys pressupost que en altres edicions i, per això, es repartiran menys premis.

Aquest any s’han adherit a la iniciativa un total de 78 establiments solsonins que es dediquen a tota mena de sectors. Per cada compra o consumició, independentment de l’import gastat, els locals reparteixen butlletes. Per comprovar si ha estat premiada caldrà comprovar-ho al web de «Jo compro a Solsona». Per a tots els ciutadans que els toqui rebran un correu electrònic amb els vals de compra valorats en 20 euros, que podran gastar en establiments de la ciutat. Tot i això, segons assegura l’Ajuntament, qui no disposi d’internet podrà acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per comprovar-ho.

Totes les butlletes que no resultin premiades dels empadronats a Solsona entraran en el sorteig de tres premis de 250 euros en vals de compra que es durà a terme el dia 19 de desembre.

Els vals es podran bescanviar fins al 24 de desembre a qualsevol dels bars o botigues adherides al projecte a partir de compres o consumicions mínimes de 10 euros. Al mateix web, també hi ha la llista d’establiments, entre els quals hi ha restaurants, botigues de moda i complements, sabateries, joieries, merceries, estètiques i perruqueries, llibreries, òptiques i farmàcies, ferreteries i botigues d’electrodomèstics.

18.740 euros pel comerç local

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2021 per «contribuir a la recuperació del comerç després del sotrac que va causar la pandèmia de la covid i cada any creix lleugerament el volum de comerços que hi participen», com assegura el consistori. L’any passat es van repartir un total d’11.750 butlletes i se’n van premiar 734. A més, l’Ajuntament calcula que la campanya, incloent-hi els premis que es van sortejar, va traduir-se en 18.740 euros gastats a Solsona durant l’edició del 2022.

Subscriu-te per seguir llegint