Solsona acull la Fira del Tió apostant per l’artesania local

L’exposició de tions i el mercat de Nadal han estat els majors reclams

Imatge de la Fira del Tió de Solsona | XAVI MORALEDA

Imatge de la Fira del Tió de Solsona | XAVI MORALEDA / xavi moraleda. solsona

Xavi Moraleda. Solsona

Solsona va celebrar ahir la novena edició de la Fira del Tió, amb què la ciutat es va convertir en tot un escenari nadalenc amb un mercat d’artesania i l’exposició de tions. La principal novetat d’enguany va ser un joc participatiu que incentivava infants i adults a resoldre enigmes amagats a diferents punts de la ciutat.

Una de les principals atraccions de la jornada va ser l’exposició de tions que va tenir lloc als claustres de la Catedral. Tions que, com cada any, els veïns del Solsonès van cedir per a l’esdeveniment. A més, es venien bastons i tions de Nadal, la recaptació dels quals anava destinada al Rebost Solidari del Solsonès.

La fira va sumar un total de vint parades d’artesania, setze de les quals d’artesans de la comarca del Solsonès associats a la Menestrala, quatre de fora de la comarca; les vuit restants pertanyien a entitats. Laura Mortés, que treballa productes tèxtils a l’estil patchwork, assegurava que aquestes fires afavoreixen els artesans perquè «ajuden a donar-te a conèixer» i contribueixen a fidelitzar nous compradors.

El joc participatiu va tenir una gran acollida i, segons el seu responsable, Pol Cases, aconseguia el seu propòsit: «Dinamitzar la fira i fer que els assistents no només siguin espectadors, sinó que hi participin activament». A més, el joc contribuïa a promoure el comerç local, ja que moltes proves estaven relacionades amb paradetes o botigues de la ciutat. El mercat havia d’acabar amb l’Orfeó Nova Solsona en una plaça Major amb l’arbre de Nadal il·luminat.