Solsona es prepara per reivindicar el seu llegat rural per Sant Antoni Abat

La capital del Solsonès programa un cap de setmana ple d’activitats en la festa que venera el patró dels traginers de Catalunya

La cercavila i els Tres Tombs es celebraran dissabte al matí

La cercavila i els Tres Tombs es celebraran dissabte al matí / Ajuntament de Solsona

Redacció

Solsona i els solsonins es preparen per a la celebració de la festa de Sant Antoni Abat. Una celebració que, amb els anys, ha guanyat un caire cada vegada més popular malgrat la disminució de protagonisme del bestiar a l’entorn laboral. La festivitat representa la reivindicació del llegat rural de la ciutat, a més de la veneració del patró dels traginers a Catalunya.

Enguany, la majoria d’actes se celebraran dissabte. La jornada començarà amb una botifarrada popular. Des d’allà arrencarà la comitiva, acompanyada pel grup de Trabucaires i la Banda de Cardona, que arribarà a les 10 del matí a la Catedral. A la sortida, es repartirà el pa, i iniciarà la concorreguda cercavila i benedicció del bestiar. El recorregut els portarà fins a la plaça del Camp, on es faran els tradicionals Tres Tombs.

Una vegada finalitzats els Tres Tombs, començarà al camp del Serra una espectacular demostració de volteig a càrrec del Club de Volteig de Girona. Una disciplina en la qual el genet realitza exercicis gimnàstics sobre el cavall mentre aquest es mou. A més, es reservarà un espai on els més menuts podran passejar sobre el llom del cavall. La Sala Polivalent acollirà l’arrossada i xai a la brasa que permetrà recuperar forces als presents. El dia acabarà amb el campionat de botifarra i el concert del grup coral les Fourchettes.

Diumenge es faran passejades amb carros mentre es gaudeix del concert de Sal i Pebre. Les celebracions acabaran a les 18.30h amb el gran ball de Sant Antoni.