Un solsoní de 52 anys, presumpte lladre de les tapes d'embornals de Solsona

La Policia Local ha localitzat l'home i el consistori l'ha denunciat pel furt d'un total de 22 reixes

Un dels embornals sostrets a Solsona

Un dels embornals sostrets a Solsona / Ajuntament de Solsona

Redacció

El dissabte passat, a un quart i mig de vuit del matí, la Policia Local de Solsona va localitzar el vehicle del presumpte autor dels robatoris de reixes de ferro d’embornals que s'han produït aquests darrers mesos. Com ha assegurat el consistori, es tracta d'un veí del municipi de 52 anys (E. V.), i està sent investigat pels delictes de furt i contra la seguretat viària. Les diligències s'han traspassat als Mossos d'Esquadra i estan investigant l'home pels robatoris de reixes que han tingut lloc des del gener. L’Ajuntament ha denunciat el furt d’un total de 22 reixes, de les quals està concretant el valor total. 

El cos policial va rebre un avís d'un establiment del carrer del Pedraforca sobre un nou robatori en embornals aquella mateixa nit o matinada. Els agents, que ja sospitaven d’una persona pel modus operandi i altres indicis, van dur a terme una investigació que va desembocar amb la localització del vehicle dins d’un garatge comunitari que contenia les dues últimes reixes sostretes.

Aquesta detenció arriba just la mateixa setmana en què s’han intensificat els furts de tapes de ferro d’embornals a la zona del carrer del Pedraforca de Solsona. A final de gener, precisament, l’Ajuntament va alertar d’una nova onada de robatoris d’aquest tipus, especialment pel risc de caiguda de vianants, i va demanar la col·laboració veïnal per comunicar a la Policia Local sospites o noves sostraccions.

La regidora de Governació, Esther Espluga, ha felicitat l’actuació dels agents de la Policia Local, que “ha posat fi als últims furts d’elements de la via pública”. Consegüentment, Espluga està convençuda que “això permet millorar la seguretat i el clima de confiança de la ciutadania”.