El taller Casserras de Solsona fa una restauració d'urgència als Gegants del Pi de Barcelona

L'Elisenda i en Mustafa van caure a terra a causa d'un cop de vent i van quedar greument malmesos el passat dissabte a Girona

Els dos gegants intervinguts davant del taller solsoní

Els dos gegants intervinguts davant del taller solsoní / Taller Casserras

El Taller d’Escultura Casserras de Solsona ha hagut d'emprendre una restauració d'urgència a dos dels Gegants del Pi de Barcelona, l'Elisenda i en Mustafà, concretament. Segons van explicar membres de la colla, l'incident va ser causat per un cop de vent que va fer-los caure a terra, causant-los visibles desperfectes a la seva part escultòrica. La parella de gegants havia de ballar en una trobada que va tenir lloc el dissabte passat a Girona, però aquest fet «va impossibilitar que poguessin sortir» i van haver de «portar-los urgentment al taller», com els geganters van explicar en un comunicat.

A causa de la seva destacable alçada de prop de 4 metres i el seu pes de 70 quilograms, la caiguda va ser molt forta, encara que va ser l'Elisenda la que va sortir més mal parada de l'incident. Segons ha explicat Sessa Casserras, la geganta «va picar a terra completament de cara», de manera que el cartó pedra que la forma va quedar totalment desfermat, causant que el seu rostre i mans quedessin amb «desfigurats i amb importants desperfectes». Així doncs, des del passat diumenge a primera hora, que van començar la restauració, han estat reconstruint el material com un autèntic «trencaclosques». En aquests moments els volums del rostre ja estan construïts i els següents passos seran consolidar les obres, reconstruir l'enguixat i tornar-lo a pintar.

La restauració de les dues figures està sent una intervenció a contrarellotge, ja que aquest mateix diumenge té lloc la Trobada Nacional de Gegants a Barcelona, on es preveu que hi estiguin. Com ha assegurat Casserras, «ja han reparat gegants que han patit aquesta mena de caigudes» i veuen «factible» que estiguin llestos abans d'aquesta dada, tot havent respectat els temps de cada procés de restauració.

Els Casserras, de fet, estan molt lligats a aquests gegants, ja que tant l’avi com el pare de les actuals encarregades del taller els van reconstruir i restaurar dues vegades al llarg de la història.