El Solsonès dona a conèixer el món rural amb la visita a productors locals
El projecte Benvinguts a Pagès d’enguany inclourà per primera vegada el Celler del Santuari del Miracle i la formatgeria ecològica Aubagueta de Biosca
![Infants visitant una explotació de gallines en l'anterior edició de Benvinguts a Pagès](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/69c06070-3d20-4e83-a096-7887c6f65b58_16-9-aspect-ratio_default_1304450.jpg)
Infants visitant una explotació de gallines en l'anterior edició de Benvinguts a Pagès / Consell Comarcal Solsonès
Redacció
El Solsonès es prepara per celebrar una nova edició de "La Festa" de Benvinguts a Pagès els propers 1 i 2 de juny, un cap de setmana en què els visitants tindran l'oportunitat de descobrir el món rural de la comarca de la mà dels seus protagonistes. Aquest any, la participació destaca per la inclusió de nous elaboradors i productors que enriquiran encara més aquesta experiència.
Enguany hi participaran per a primera vegada com elaborador el Celler del Santuari del Miracle (Riner), oferint als visitants la possibilitat de conèixer de prop el procés de producció dels seus vins i tastar els seus productes en un entorn emblemàtic. Després del seu debut l'any passat, els productors del Gall ecològic Bec d’Or (Llobera) tornarà a obrir les seves portes reafirmant el seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat. Per últim, la formatgeria ecològica Aubagueta (Biosca) s’incorpora al Solsonès per donar a conèixer la seva gamma de productes elaborats amb cura i respecte pel medi ambient.
L’horari de les visites serà el dissabte de les deu del matí a les dues del migdia i de les quatre a les set de la tarda, i diumenge de les deu del matí a les dues del migdia. Per poder-los visitar, cal fer reserva prèvia amb les explotacions a les franges horàries disponibles. Una vegada feta la reserva cal que espereu un correu o una trucada de conformitat per part de l’explotació. Els membres del Club Súper 3, en identificar-se amb el número de carnet, els responsables de l’explotació els lliuraran un obsequi.
Aquells que tinguin la intenció de passar tot el cap de setmana a la comarca i fer nit al territori, poden dormir en aquells allotjaments que s’han inscrit al Benvinguts a Pagès; que compten amb ofertes o paquet especial per a tot el cap de setmana. També es pot dinar i sopar als restaurants inscrits al projecte, els quals ofereixen plats cuinats amb productes de temporada i del territori.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa que permet a tothom conèixer de prop les explotacions agràries, els productors locals i les seves històries.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle