Denuncien públicament un cas de tocaments a un estudiant per part d'un professor de la facultat de Medicina de la UdG

L'agressió s'hauria produït durant una activitat universitària al juny i la víctima ho va denunciar als Mossos

La facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona

La facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona / ACN

ACN

El col·lectiu feminista Les Metzines i l'Organització Juvenil Socialista han denunciat públicament un cas de tocaments a un estudiant per part d'un professor de la facultat de Medicina de la UdG. Els fets haurien passat el juny passat i la víctima ho va denunciar davant dels Mossos d'Esquadra. Segons han explicat, l'agressió s'hauria produït en el marc d'una activitat de "context universitari" i en un edifici de la UdG. En aquell moment, expliquen, va posar-ho en coneixement de la direcció de l'edifici, que la va emplaçar a denunciar a la policia. L'estudiant no hauria tornat a tenir contacte amb el docent fins fa poc, quan es va trobar que l'havia d'avaluar en una activitat.

La víctima se sentia "violentada" per la situació i va contactar amb les entitats, que van demanar a la universitat que actués. Segons han explicat, la UdG va decidir apartar el docent de l'activitat que afecta l'alumne, però "no li ha ofert cap altre suport". En aquest sentit, tant l'estudiant com les entitats critiquen la falta "d'acompanyament" en aquest cas. "La víctima ens va contactar perquè no se l'estava protegint", asseguren des de les entitats.

Sobre això, diuen que l'estudiant va recórrer als mecanismes la universitat que té establerts per a aquests casos, però que li van respondre que com que havia presentat una denúncia policial, "no podien fer res". De fet, asseguren que el professor ha continuar exercint amb normalitat durant tot aquest temps.

Per "donar resposta" a l'agressió, els dos col·lectius han convocat una assemblea oberta aquest divendres a les onze del matí a les grades del Campus Centre. Les Metzines i l'Organització Juvenil Socialista consideren que "el feminisme s'ha institucionalitzat, també a les universitats, a través demesures simbòliques, però que les universitats i la resta d'institucionscontinuen sent còmplices de les agressions".

En aquest sentit, detallen que algunes de les einesamb les quals s'ha dotat la UdG són la Comissió d'Igualtat de Gènere oun Pla d'Igualtat.

"Creiem que tota resposta que no qüestioni i busqui superarles bases materials sobre les que es donen les relacions de gènere ésimpotent", asseguren en un comunicat.

Aquest no és el primer cas que afecta la UdG. Al febrer, la Plataforma Feminista de la UdG va denunciar públicament dos casos d'assetjament sexual per part d'un professor del màster en Ensenyament de l'Espanyol i el Català com a Segones Llengües. En aquest cas, sobretot per missatges de whatsapp. El docent va admetre haver fet proposicions sexuals a les dues alumnes però va negar haver-les assetjat. Els fets haurien passat a finals del 2020.

El 2022 també es va fer pública una denúncia contra un professor de Medicina per fer comentaris obscens a les seves alumnes.