Tres detinguts per un apunyalament durant la festa de Sant Isidre de Masquefa

El ferit, de 22 anys, està ingressat a l'Hospital de Bellvitge i no es tem per la seva vida

Una imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

Una imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra / MOSSOS

Miti Vendrell

Tres joves majors d’edat han estat detinguts aquest passat divendres a la nit a Masquefa després de l'apunyalament d'un noi durant la festa major petita de la vila, les Festes de Sant Isidre. El ferit, masquefí de 22 anys, ha ingressat a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, i segons fonts municipals no es tem per la seva vida, però el seu estat es mostra en estat reservat.

Els fets van passar la nit de divendres a dissabte durant la festa nocturna i la seguretat privada de l'esdeveniment va aturar la baralla fins que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Masquefa van intervenir. Les autoritats temen que vagi més enllà d'una simple baralla, ja que els arrestats –dos veïns de Piera i un de Capellades– duien una arma blanca. L’alcalde de Masquefa, Roger Vázquez ha explicat al Regió 7 que es desconeix el desencadenant de la baralla i que els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets i saber quins motius hi havia darrera l’incident.

De fet, el batlle de la vila explica que durant les festes no havien tingut cap altre incident. Arran de l’apunyalament, l’Ajuntament de Masquefa va decidir suspendre la festa Flaix FM, que s’havia de celebrar aquest passat dissabte a la nit per por a no poder-ne garantir la seguretat després de l'agressió. La resta d’actes es van poder celebrar amb total normalitat. Vázquez ha explicat que els fets són “incomprensibles i inadmisibles” i també que se senten molt tristos des del consistori “fa molts mesos que treballem amb l’organització d’aquesta festa i és una decisió dura suspendre actes”. Però també assegura que és “una decisió responsable” i que el municipi de Masquefa té tolerància zero amb qualsevol tipus d’agressió.

L’alcalde també ha donat un missatge d’agraïment a tota la gent que ha enviat missatges de suport i també la tasca dels Mossos, la Policia Local i els cossos de Piera i els Hostalets de Pierola, que també van intervenir.