El conductor del BMW que va atropellar un nen a València és un delinqüent de 22 anys

El propietari del vehicle va fugir del lloc dels fets després de cometre l'accident

El menor de 7 anys continua ingressat en estat molt greu

El cotxe infractor

El cotxe infractor

Teresa Domínguez

L'equip de Policia Judicial de Trànsit de la Policia Local de València ha aconseguit identificar, tal com ha avançat aquest dimecres en exclusiva Levante-EMV, del mateix grup editorial que Regió7, tant el BMW de color gris, com el seu propietari i conductor, als qui es busca intensament des d'aquest diumenge, després d'haver atropellat un nen de 7 anys en l'avinguda Hermanos Machado, en l'encreuament amb Camí de Montcada, causant-li ferides greus que el mantenen hospitalitzat. De moment, el conductor, de només 22 anys i que va fugir del lloc de l'accident sense trepitjar el fre, no ha pogut ser detingut perquè no es troba en el seu domicili.

La identificació del cotxe i, per tant, del seu propietari, ha estat possible gràcies al treball del citat grup de recerca d'accidents i a la col·laboració ciutadana, que ha permès localitzar el cotxe en un temps rècord a partir de les poques dades que es tenien: que es tractava d'un BMW Sèrie 3 de color gris fosc i al qual li faltava un retrovisor, l'esquerre, que va caure a la calçada en fugir i que va perdre pel fortíssim impacte contra el menor, qui creuava en verd el pas de vianants Hermanos Machado. El nen, que anava amb el seu germà gran, qui va resultar il·lès, continua hospitalitzat en estat molt greu, després de ser intervingut d'urgència. Va patir una fractura de fèmur en totes dues cames, traumatisme cranioencefàlic, traumatisme toràcic i contusions pelvianes.

El busquen totes les policies

La identitat del conductor i la seva fotografia, així com l'anotació que interessa la seva detenció, ja estan en mans de tots els agents de les policies locals, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, per la qual cosa l'arrest del sospitós és qüestió de temps. En aquest moment, els investigadors tenen clar que el presumpte autor de l'atropellament "està amagat perquè sap que el busquen totes les policies". De fet, no es troba ni en el seu domicili habitual ni en uns altres d'afins que sol freqüentar, i que, de donar-li recer, incorrerien en un delicte d'encobriment.

Segons la informació a la qual ha tingut accés aquest diari, el sospitós és un home de nacionalitat espanyola i amb antecedents policials i penals. Les fonts consultades per Levante-EMV han matisat que aquest delinqüent era "un dels principals sospitosos" des del primer moment, pel tipus de vehicle i per unes certes dades amb els quals comptaven els investigadors des del primer moment.

On està amagat el BMW?

De moment, tampoc ha estat localitzat físicament el vehicle, del qual es creu que el seu propietari ha ocultat en algun garatge, parcel·la o nau propietat d'algun afí. Quan ja era sospitós, però encara no estava plenament identificat com el conductor d'aquest vehicle, la Policia Local de València temia que el BMW hagués aparegut cremat en els voltants de València, ja que en aquell moment ja sabien que perseguien un delinqüent habitual i calcinar els cotxes després de la comissió d'un delicte és una de les estratègies típiques per tal d'evitar l'acció de la Justícia, atès que és un mètode molt eficaç a l'hora d'esborrar petjades i altres vestigis inculpatoris.

No obstant això, aquesta troballa no es va produir, per la qual cosa els investigadors estaven convençuts que el BMW estava (i està) amagat, a l'espera de poder reposar el retrovisor que va perdre en impactar contra el nen. En tractar-se de l'esquerre, el del costat del conductor, no pot conduir sense ell sense córrer el risc de ser multat.

Més de 200 trucades analitzades

Tal com ha avançat aquest dimecres Levante-EMV, només la Policia Local de València ha rebut més de 200 trucades de ciutadans que creien disposar d'informació fiable per a identificar, localitzar i detenir a l'home que a les 15.33 hores d'aquest diumenge va deixar en estat d'extrema gravetat el menor en saltar-se en vermell un semàfor a altíssima velocitat quan el nen, que anava amb el seu germà, creuava en verd un pas de vianants.

Fonts de tota solvència han titllat d'«èxit» la crida realitzada a la ciutadania dilluns passat, quan l'inspector del grup de Policia Judicial de Trànsit de la Policia Local de València Benito Velasco va demanar que tota aquella persona que hagués vist el vehicle, l'accident o que intuís de qui podia tractar-se, és a dir, que qualsevol ciutadà que tingués alguna informació relacionada amb el cas, el comuniqués a través del telèfon 092.

A aquestes més de 200 trucades que ha rebut la Policia Local directament se sumen moltes altres canalitzades a través de la Policia Nacional i desenes d'elles que han rebut les policies locals de municipis de l'àrea metropolitana de València i fins i tot d'alguns municipis més allunyats.

Autor de tres delictes greus

L'autor de l'atropellament s'enfronta a tres delictes greus –lesions greus per imprudència, conducció temerària i abandonament del lloc de l'accident–. Tal com ha informat la Policia Local de València, el seu Departament de Reconstrucció de Sinistres Vials està reconstruint la forma en la qual es va produir l'atropellament i calculant la velocitat del vehicle causant del sinistre, que es presumeix molt superior als 100 km/h si bé encara no està totalment determinada. Aquesta reconstrucció "serà clau per a determinar la responsabilitat penal que pugui tenir la persona que conduïa el vehicle quan es van produir els fets", asseguren fonts policials.

Gràcies a les primeres anàlisis de testimoniatges i de càmeres de trànsit, els investigadors van saber des del primer moment que el vehicle es va incorporar a la Ronda Nord a Alboraia, on va iniciar la marxa –la Policia també ha revisat càmeres d'establiments i d'organismes públics–. Després de recórrer tota aquesta artèria a gran velocitat i sortejant vehicles, va arribar al pas de vianants. Va esquivar, com feia, als cotxes parats en el semàfor en vermell i va atropellar al nen. Però tampoc es va parar. Va seguir aquesta eixelebrada carrera i es va incorporar en la CV30. Un testimoni ha confirmat a la Policia que el BMW, ja sense el retrovisor esquerre, el va avançar per l'esquerra a tota velocitat i es va perdre en direcció a la V30, sense que se sàpiga encara amb certesa de quina direcció va prendre o cap a quina població es va dirigir.