Detenen quatre persones d'un grup criminal pel robatori de coure que va afectar Rodalies el 12-M

Els arrestats són tres homes i una dona multireincidents i se'ls relaciona amb cinc sostraccions més en altres punts

Viatgers a l'estació de Sants atrapats per la manca de servei de Rodalies

Viatgers a l'estació de Sants atrapats per la manca de servei de Rodalies / Jordi Bataller

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal de lladres de coure vinculat amb el robatori en la infraestructura ferroviària de Montcada Bifurcació que va col·lapsar el trànsit ferroviari de Rodalies el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 12-M. Segons ha informat la policia catalana, els detinguts són quatre membres d'una banda als quals presumptament relacionen amb sis robatoris de cable perpetrats entre l'1 i el 22 de maig. EL PERIÓDICO, del mateix grup editorial que Regió7, ja va avançar que els Mossos estaven darrere de la pista d'un grup molt actiu en la zona de Montcada.

Aquest robatori va deixar sense servei la majoria de línies de Rodalies de Renfe i va comportar diversos avisos d'incendis en diferents punts de les vies, entre ells en l'estació de Montcada Bifurcació, la qual cosa va generar un fort impacte a la mobilitat ferroviària que va quedar detinguda.

Fruit d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra van activar efectius de Policia Científica en els llocs afectats per a realitzar inspeccions oculars. La Unitat Central d'Incendis Estructurals va descartar que es tractés d'un sabotatge i la principal línia dels investigadors de la DIC va ser que estaven davant d'un grup criminal especialitzat en furts de cable de coure. Fruit de les gestions de recerca, es va determinar que la DIC de Metronord assumís les recerques atès que ja estava investigant una trama criminal especialitzada en aquesta mena de robatoris.

Els investigadors han detingut tres homes i una dona multireincidents, que acumulen una vintena d'antecedents per fets similars, i que haurien participat en sis fets vinculats amb el robatori de coure de catenària en les línies ferroviàries de la demarcació de Barcelona. Entre els detinguts es troba el propietari de l'empresa gestora de residus, al qual també se'ls relaciona amb el grup criminal, ja que presumptament actuava amb connivència amb els detinguts a l'hora de rebre el material sostret. Se li imputa un delicte continuat de receptació.

Robatoris a Olesa, Esparreguera, Mollet i Barcelona

Els Mossos d'Esquadra els relacionen amb sis sostraccions de cablejat de coure de catenària des de l'1 de maig al 22 de maig quan dos d'ells, un home i una dona, van ser interceptats a Esparreguera per vigilants de seguretat privada de Ferrocarrils de la Generalitat i la Policia Local d'aquest municipi després que s'hagués produït un tall elèctric amb afectació a la circulació ferroviària. Totes dues persones van ser traslladades a dependències policials i allí van quedar detingudes per la seva presumpta relació amb altres fets que s'estaven investigant, entre ells la sostracció de coure en l'estació de Montcada. Els altres dos investigats van quedar detinguts diijous, un a Santa Perpètua de Mogoda i l'altre a Sabadell.

A la banda se'ls investigava pels següents fets: un robatori de coure de catenària l'1 de maig a Mollet de Vallès, un robatori de coure en la catenària de la línia Barcelona-Montcada el 10 de maig i un altre en l'estació de Montcada el 12 de maig. Dos robatoris més a Olesa de Montserrat, un el 13 de maig i un altre el 18 de maig. I un últim a Esparreguera el 22 de maig. Se'ls acusa de delictes de desordres públics i en el cas del robatori del 12 de maig, d'estralls imprudents.