Agents de l'FBI busquen a Madrid el cadàver de l'Ana Henao, desapareguda el 2 de febrer

La dona, una empresària d'èxit, patia maltractaments, volia divorciar-se i s'havia refugiat a Madrid a finals de l'any passat

Ana Henao, amb el seu marit David, acusat del seu segrest i desaparició

Ana Henao, amb el seu marit David, acusat del seu segrest i desaparició / CAS OBERT

Luis Rendueles

La investigació sobre la desaparició de l'Ana Henao, una empresària de Miami que va arribar a Madrid fugint del seu marit, està vivint els seus últims capítols. Set agents especials de l'FBI han arribat a Espanya per ajudar la Policia Nacional a localitzar el seu cadàver. La cerca del cos de la dona, nascuda a Colòmbia fa 40 anys i amb passaport estatunidenc, tindrà lloc el 29 i 30 de maig, segons una provisió dictada per la jutgessa Inés Malagón, encarregada de les investigacions a Espanya.

Esprai de pintura

Les perquisicions de la Policia Nacional i l'FBI han avançat molt en la resolució del cas. Ana Henao va desaparèixer de la seva casa de Madrid el passat 2 de febrer. Abans, el seu segrestador havia ruixat amb un esprai de pintura les càmeres del portal per evitar ser reconegut.Un informe de l'FBI indicava totes les proves contra el marit d'Ana, enregistrat per una càmera en una botiga madrilenya comprant aquest esprai de pintura i cinta adhesiva.

El marit d'Ana, David Knezevich, és a la presó als Estats Units des del passat 4 de maig, quan va ser detingut a l'aeroport de Miami. La investigació va descobrir que l'home va travessar Europa, des de Belgrad, el seu lloc d'origen, fins a Madrid, en un cotxe llogat.

Després de segrestar-la, se'n va anar, presumiblement amb el cadàver d'Ana a l'interior del maleter. Va enviar dos missatges des del telèfon mòbil de la seva dona en els quals es feia passar per ella i deia haver conegut un home amb el qual s'anava a passar el cap de setmana a un lloc sense cobertura telefònica.

Càmeres dels peatges

Diverses càmeres dels peatges de l'autopista R-2 mostren el pas del cotxe sortint de Madrid cap a Guadalajara la mateixa nit del segrest. La policia i l'FBI creuen que Knezevich va poder desfer-se del cadàver de la seva esposa en aquesta zona entre les dues comunitats i aquí és on centraran la cerca.

La jutgessa autoritza els agents de l'FBI -quatre homes i tres dones- a "participar en la cerca del cos" d'Ana Henaou seguint "les instruccions del Cos Nacional de Policia". També autoritza que els agents estatunidencs utilitzin el seu propi equip tècnic "per a localització de torres de dades i cobertura mòbil".