Denuncien dues treballadores d'una empresa de compravenda de cotxes per cent delictes de falsedat documental

Les dones identificaven dues persones com a conductores en infraccions de velocitat arreu de Catalunya

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Un agent dels Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

ACN

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment dues dones, de 34 i 43 anys, com a presumptes autores de cent delictes de falsedat documental. Les denunciades treballaven en una empresa de compravenda de vehicles d'ocasió amb seu a Las Rozas (Madrid). Se les acusa d'identificar de manera fraudulenta cent expedients de denúncies del Servei Català de Trànsit (SCT).

El novembre del 2023, el Servei Territorial del Trànsit de Barcelona va informar el Grup de Recerca i Documentació de l'Àrea Central d'Investigació Viària un possible frau. Una empresa de compravenda de vehicles estava identificant sistemàticament dues persones com a conductores responsables en infraccions de velocitat, sense notificar, arreu de Catalunya.

Els Mossos van iniciar una investigació i van determinar que les identificacions s'havien fet de manera fraudulenta, identificant a dues persones, una dona i un home, que mai havien estat a Catalunya.

Les identificacions es van fer entre el maig del 2022 i el setembre del 2023, i feien referència a infraccions de velocitat sense notificar a carreteres de tot Catalunya.

El març passat, a requeriment del Grup de Recerca i Documentació dels Mossos, la Guàrdia Civil de Las Rozas va prendre declaració com a persones investigades les dues treballadores de l'empresa de compravenda de vehicles. A totes dues se les acusa d'un total de cent delictes de falsedat documental.