VÍDEO | Una cosa mai vista: La IA fa que Messi parli anglès

Leo Messi en una imatge d'arxiu

Leo Messi en una imatge d'arxiu / Reuters

Redacció

Els ‘fakes’ generats per intel·ligència artificial (IA) són capaços d’enganyar-ne tant a la vista com a les orelles i, quan es combinen en el format audiovisual, poden resultar creacions la versemblança de les quals sembla inqüestionable, tot i que per descomptat ho sigui.

És ben sabut que Leo Messi, futbolista que després d’una vida a ‘Can Barça’ i passar per París ara milita a les files de l’Inter de Miami, no parla anglès ni català, només espanyol. No obstant, la IA ha sigut capaç de revertir-ho i convertir l’astre argentí en un perfecte angloparlant.

Resultat sorprenent

Amb un timbre de veu idèntic al del de Rosario i la manipulació d’imatges seves en una roda de premsa, aquesta tecnologia ha aconseguit crear un clip de gairebé un minut en què Messi entona un discurs ben creïble. «Els traductors ja es poden anar buscant una altra professió a aquest pas», comenta un usuari sorprès per aquest ‘fake’.

Es pot recordar que aquestes eines ja han aixecat certa polèmica en camps com la música o la política, on la creació de cançons o imatges falsos però definitivament creïbles ha molestat alguns dels famosos implicats, que han denunciat el mal ús de les IA i els seus potencials riscos.