Te n’has adonat? WhatsApp Web avui només et dona informació en anglès

Whatsapp Web

Whatsapp Web / arxiu

Vega S. Sánchez

WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània preferida arreu del món. Usuaris d’Android i iOS fan servir aquesta aplicació de forma massiva perquè és senzilla, fàcil d’utilitzar i gratuïta.

A més, és una ‘app’ que s’actualitza de forma periòdica. La gent que té un dispositiu que utilitza Android actualitza WhatsApp a través del Play Store. Si no s’ha indicat el contrari i s’ha configurat d’una altra forma, l’actualització se sol fer de forma automàtica. Tot i que no ho farà si el dispositiu no té prou espai per suportar l’actualització.

La gent que té iOS l’actualitza a través d’App Store. Igual com passa amb Android, si no s’ha configurat de cap altra forma, l’actualització se sol fer de forma automàtica.

WhatsApp Web

L’aplicació de missatgeria permet, a més, enviar i rebre missatges des del navegador de l’ordinador o de la tauleta, sempre que estigui configurada en mode escriptori. L’aplicació ‘online’, coneguda com a WhatsApp Web, està disponible per als usuaris de tots els sistemes operatius de mòbil –Android, iOS, BlackBerry OS i Windows Phone–.

Normalment, la pantalla que es veu a WhatsApp Web és un calc de l’aplicació que es té al mòbil amb petites variacions: per exemple, t’hi surt la llista de xats a l’esquerra.

Però aquest divendres, a més, els usuaris de WhatsApp Web s’han trobat amb una altra sorpresa: l’idioma. Perquè, de sobte, la informació relativa als contactes, com l’estat (última connexió, si estan en línia o escrivint, etcètera), surt en anglès. En realitat, en ‘spanglish’ –part en anglès i part en castellà–. Almenys, a les persones residents a Espanya i independentment que es tingui configurada l’aplicació en castellà.