La intel·ligència artificial solucionarà els problemes de ceguera? Elon Musk ens ho explica!

L'empresa Neuralink està treballant en un microxip per curar la ceguera i altres problemes de visió

La IA pot ajudar-nos a solucionar problemes de salut

Es pot acabar amb la ceguera? La IA pot tenir la solució

Es pot acabar amb la ceguera? La IA pot tenir la solució / @ prostooleh

L'empresa nord-americana Neuralink va ser creada el 2016 per diversos empresaris i un d'ells és Elon Musk, propietari actual d'"X" (Twitter). En Neuralink es treballa amb la intel·ligència artificial per tal d'aconseguir ajudar a persones que pateixin problemes neurològics. Així doncs, ens trobem davant una empresa dedicada a la neurotecnologia.

BMI (Brain-Machines Interfaces): el propòsit de Neuralink

Segons Elon Musk, s'està treballant en un microxip per tal d'aconseguir acabar amb els problemes de ceguera. Així ho va anunciar el magnat a la seva xarxa social "X" (Twitter) a principis de novembre. L'empresa Neuralink treballa per solucionar problemes neurològics i lesions medul·lars com l'ELA o casos de quadriplegia.

L'empresa ha realitzat diversos experiments amb ximpanzés, però les seves pràctiques han estat molt poc ètiques respecte als animals. Ara, però, se'ls ha donat el vistiplau per començar a fer proves amb humans. I podem dir més, des del mes de setembre ja s'estan duent a terme aquests experiments amb humans: microxips per acabar amb la ceguera.

La intel·ligència artificial al servei de la salut

La intel·ligència artificial al servei de la salut / freepik

Les dades a Espanya

Espanya té 2.898.796 persones amb discapacitat visual i 140.264 d'aquestes, pateixen ceguera. A més, és el tercer de 34 països on hi ha més persones invidents sense feina, concretament 105.198. Així doncs, podem parlar que, la situació a Espanya envers els problemes de visió és bastant preocupant. Trobar una solució d'IA podria ser la gran salvació per les persones que pateixen aquest problema de ceguera, aconseguint que poguessin gaudir d'una vida plena i satisfactòria.