Creen un videojoc protagonitzat per la popular mascota virtual Tamagotchi

Els catalans es tornen a alinear amb Bandai Namco en un projecte que surt en exclusiva per Apple Arcade

Una de les escenes del videojoc 'Tamagotchi Adventure Kingdom'

Una de les escenes del videojoc 'Tamagotchi Adventure Kingdom' / imatge promocional

Eli Don / Guifré Jordan (ACN)

L'estudi català Alike Studio ha estrenat aquest dijous el videojoc 'Tamagotchi Adventure Kingdom', protagonitzat per la popular mascota virtual de la franquícia Tamagotchi. Es tracta d'un projecte en el qual ha estat treballant els darrers dos anys i que surt de forma exclusiva per Apple Arcade. La història gira al voltant de la vida del protagonista – en Mametchi – mentre viatja arreu del món per resoldre problemes, fer amics i restaurar la tranquil·litat al seu regne. Els seus creadors, Marc i Xavi Terris, expliquen en una entrevista a l'ACN que ha estat un "un repte molt gran" i que els venia de gust tornar a treballar amb Bandai Namco, després d'haver-ho fet ja amb 'Very Little Nightmares', un videojoc anterior.

L'aventura comença en una nit d'observació d'estrelles, quan un misteriós impacte sacseja el planeta Tamagotchi creant una sèrie d'esdeveniments estranys per tot el regne. A banda de la narrativa en si, la proposta convida el jugador a interactuar amb el món i participar en la vida del protagonista d'altres formes, com per exemple explorant el seu entorn, fent amistat amb altres personatges, o personalitzant el campament, la llar o, fins i tot, la roba d'un mateix.

Segons Xavi, el videojoc s'allunya de l'imaginari que pot tenir la gent d'un dispositiu Tamagotchi, tot i que també reconeix que el "món i els personatges" són els mateixos que el de les joguines de fa vint anys. Això sí, remarca que tot plegat passa d'una estètica formada per uns pocs píxels, a un disseny més estilitzat, amb formes i colors.

En aquest sentit, explica que en altres països com, per exemple, el Japó, la comunitat de fans de Tamagotchi és molt gran i que des dels seus inicis se li ha donat continuïtat a través de series i pel·lícules. "Quan fa dos anys va venir Bandai Namco i ens ho va proposar, sabíem que era una oferta que no podíem rebutjar", recorda, "significava créixer com a empresa i a la vegada era un repte que ens venia molt de gust".

El canvi els va permetre passar de ser quatre treballadors, a passar dels vint en diferents moments del procés de desenvolupament. Un projecte "ambiciós" que esperen que els permeti continuar consolidant-se com a empresa i també "contribuir" d'alguna manera a millorar la indústria dels videojocs a Catalunya.

Un joc complet que pot durar desenes d'hores

Segons Xavi i Marc Terris, un dels punts forts de la seva proposta és que permet explorar un món molt "ampli" on es pot fer tota mena d'activitats com pesar, recol·lectar materials o agafar un cotxe. Si bé completar la història principal pot comportar unes 60 hores, aprofitar tota la jugabilitat que ofereix permet sobrepassar el centenar.

A banda, segons en Marc, és un joc pensat per a tots els públics i traduït en una quinzena d'idiomes diferents entre els quals, de moment, no consta el català, tot i que Alike Studio treballa per incorporar-lo com més aviat millor. Pel que fa a les plataformes es pot trobar en exclusiva a Apple Arcade, incloent-hi Apple TV, IOS i Mac.

"Compta amb un sistema de subscripció, així que la idea és que mensualment es vagi incorporant contingut perquè sempre hi hagi vida i els usuaris puguin anar tornant", subratlla en Marc. 'Tamagotchi Adventure Kingdom' és el segon joc que els catalans signen amb Bandai Namco, el primer va ser 'Very Little Nightmares'.

"Va ser una experiència molt enriquidora poder treballar amb una propietat intel·lectual reconeguda", afegeix, "el fet de treballar de nou amb un joc encara més gran ha estat complicat, perquè hem crescut molt, però també positiu perquè ho fèiem acompanyats d'una gran empresa".