"Infestacion 88", el videojoc de terror de Mickey, relacionat amb el moviment nazi

Mickey Mouse acaba en un joc de terror de plagues

Nightmare Forge Games ha canviat el nom immediatament

"Infestation 88"

"Infestation 88" / elsotanoperdido

Elsotanoperdido

El nou videojoc de terror protagonitzat per Mickey Mouse ha estat qüestionat pel seu nom, "Infestation 88". Diversos usuaris i associacions civils han denunciat que el número 88 és una associació directa amb el nazisme d'Internet. Així doncs, Nightmare Forge Games ha decidit canviar el nom immediatament i a més, ha explicat per què van escollir el número 88: "el seu disseny és simètric i la connotació neonazi no és intencionada".

El número de la discòrdia

Segons denuncia l'organització Anti-Defamation League (ADL), “el número 88 fa temps que és utilitzat com a símbol taquigràfic pels supremacistes blancs i no resulta estrany que aquestes persones el portin en tatuatges, com a part del nom d'un grup afí i en publicacions o llocs webs". Amb això, després de la seva presentació oficial, alguns usuaris van expressar ràpidament la seva preocupació per la denominació triada per al títol en relació amb la temàtica de l'obra, cosa que ha provocat els canvis esmentats per part de l'estudi.

L'obra interactiva per a PC que utilitza la versió de 'Steamboat Willie' de Disney -caiguda recentment en domini públic-, passarà a conèixer-se com a 'Infestation: Origins'. La casa d'entreteniment assegura que no ha variat cap altre element propi del videojoc de terror de supervivència cooperatiu, el qual ens proposa adoptar el paper d'un grup d'exterminadors avisats per tractar una sèrie de plagues de rates vinculades a figures misterioses i amenaçadores. "El nostre joc 'Infestation 88' està ambientat a la dècada de 1980, i es va triar l'any 1988 simplement pel seu disseny simètric en l'art/logotip del joc", es llegeix al comunicat. “Lamentablement, no coneixíem cap significat addicional que pogués tenir el número '88'. Tot i això, després d'assabentar-nos-en, canviarem el nom a Infestation: Origins”, expliquen Nightmare Forge Games en xarxes socials.

El creador del joc es disculpa

L'empresa també incideix que no mantenen cap connexió amb moviments nazis ni recolza la ideologia. Per reforçar el discurs, fins i tot ha prohibit l'accés a diversos membres del servidor oficial de Discord. “Pel que fa al nostre servidor Discord, també ens disculpem per l'actual manca de moderació i treballarem per posar-hi remei com més aviat millor. Segons les regles, qualsevol discurs d'odi o contingut de qualsevol mena acabarà en una prohibició”, prometen des de Nightmare Forge Games.

L'empresa darrere de la producció també adverteix que, de moment, no es revelaran les identitats dels membres de l'equip que han participat en el desenvolupament, que es mantenen a l'anonimat, com a forma per protegir-los d'aquestes acusacions recents. "Per raons de privadesa, no ens sentim còmodes revelant cap informació personal en aquest moment. Especialment, després d'aquesta suposició d'associació nazi (que diré alt i clar: els nazis fan pudor, estem en contra de l'odi en totes les seves formes). No volem que la gent en línia ens persegueixi personalment o als nostres altres jocs”.