UManresa dedica un diàleg de l'Àgora 2022 a la vigència de la pedagogia ignasiana

El diàleg comptarà amb la presència del màxim responsable mundial d'educació de la comunitat jesuïta, José Alberto Mesa

Pepe Menéndez i José Alberto Mesa en una imatge d'arxiu

Pepe Menéndez i José Alberto Mesa en una imatge d'arxiu / UManresa

Redacció

El secretari internacional d'Educació de la Companyia de Jesús i professor convidat a la Loyola University de Chicago, José Alberto Mesa, serà el ponent del diàleg de l'Àgora 2022 que se celebrarà el proper 19 de gener a UManresa. Mesa, que és el màxim responsable mundial d'educació dels jesuïtes, conversarà amb Pepe Menéndez, exdirectiu de Jesuïtes Educació, professor a secundària i assessor internacional d'educació. Tots dos reflexionaran sobre la influència de la pedagogia dels jesuïtes en la creació de sistemes educatius arreu del món i valoraran la vigència d'aquesta pedagogia 500 anys després de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa. L'anàlisi abordarà també el paper de la pedagogia ignasiana en un moment de canvis pedagògics i polítics arreu del món. 

La conversa, que compta amb el suport de La Cova de Sant Ignasi, es farà a les 18 h. Per assistir-hi cal inscriure's en aquest enllaç

El diàleg forma part del programa d'activitats "Àgora 2022, Mestres que (es) transformen". La programació, adreçada a fomentar la reflexió i el debat entre la comunitat educativa de la ciutat per activar canvis i millores als centres educatius i al conjunt de la societat, dona resposta a un encàrrec de l'Ajuntament de Manresa en el marc del programa d'activitats de Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a la capital del Bages.

El cicle es va iniciar el mes de gener de l'any passat i ha inclòs una dotzena de diàlegs als quals han assistit a hores d'ara prop d'un miler de persones. A més, totes les converses es poden recuperar íntegrament al canal de Youtube d'UManresa, on ja sumen prop de 2.400 visualitzacions.