Acumula molta brutícia i no acostumes a netejar-lo cada setmana: desinfecta'l en cinc minuts

Amb aquests consells, t'estalviaràs pudors o l'acumulació de bacteris a l'interior d'aquest electrodomèstic

Una persona subjecta un drap i un recipient amb un producte de neteja a l'interior

Una persona subjecta un drap i un recipient amb un producte de neteja a l'interior / PEXELS / COTTON BRO

Redacció

El microones s’ha convertit en un electrodomèstic imprescindible a les cuines, ja que permet escalfar menjar precuinat o altres productes en pocs segons, la qual cosa suposa un estalvi de temps significatiu per als usuaris. No obstant això i encara que no ho sembli, aquest aparell s'embruta després de l’ús reiterat que se’n fa.

Per aquesta raó, és important mantenir net l’interior del microones per evitar pudors o l’acumulació de bacteris i altres microorganismes nocius que poden acabar al nostre plat. Tal com recull el lloc web Dial, es recomana dedicar un mínim de cinc minuts a la setmana a desinfectar i treure taques d’aquests electrodomèstic.

Temps mínim

Si bé és cert que la manera més eficaç de mantenir el microones sempre impol·lut consisteix a passar-hi un drap cada vegada que s’utilitza, la veritat és que la majoria d’usuaris no disposen de temps per fer-ho o simplement no els resulta pràctic. En aquests casos, és aconsellable, d’una banda, tapar recipients que continguin salses o altres productes amb risc d’esquitxar, i de l’altra, passar un drap humit amb detergent almenys cinc minuts cada setmana. Tot i que la prioritat és desinfectar l’interior de la màquina, posant especial atenció al disc giratori, una vegada completada aquesta primera part de la tasca pot prosseguir-se a netejar-ne també l’exterior.

Altres trucs

Hi ha altres vies alternatives als draps tradicionals que també poden ajudar a mantenir net l’interior del microones. Una és retirar elements com el plat o el suport de l’interior i, una vegada queda buit, inserir-hi un bol que contingui aigua amb vinagre i deixar-lo escalfant durant cinc minuts. Així, el vapor de la barreja netejarà les parets de l’electrodomèstic i amb un drap es podran acabar de retirar fàcilment les restes que hi puguin quedar.