Com netejar les portes de fusta perquè brillin com si fossin noves

Les portes de casa teva estan opaques i sense vida? Descobreix com netejar les portes de fusta i recuperar-ne l'aspecte radiant i original amb aquests trucs efectius

Deixa les portes com el primer dia: noves i brillants

Deixa les portes com el primer dia: noves i brillants / INFORMACIÓN

Mati Sirvent

Les portes de fusta són elements essencials a les llars, a causa del seu preu accessible i adaptabilitat a qualsevol estil arquitectònic. Tot i això, sovint passem per alt el seu manteniment, la qual cosa és crucial per mantenir el color i brillantor originals. Pols, greix, teranyines i brutícia solen acumular-se a la superfície de les portes, la qual cosa pot portar a la pèrdua de la seva bellesa original. Vols aprendre com netejar les portes de fusta i recuperar-ne la brillantor original? A continuació, us presentem una guia completa sobre com fer-ho.

Com netejar les portes de fusta natural

Les portes de fusta natural, en ser poroses, són susceptibles a taques fosques o blanquinoses si s'apliquen detergents abrasius. Per netejar-les, primer retira la pols amb un plomall. Després, elimina les taques amb una solució d'amoníac i aigua i, passa un drap de microfibra net semihumit per retirar les restes de detergent. Per recuperar la brillantor, aplica un líquid abrillantador o cera natural del mateix to que la fusta.

Com netejar les portes de fusta envernissades i lacades

Les portes de fusta envernissades i lacades tenen una capa protectora. Per tant, el més important és evitar fer malbé aquesta capa. Elimina la pols amb un plomall, i després polvoritza una solució de 25 ml de vinagre de neteja i 75 ml d'aigua sobre la porta. Amb un drap de microfibra semi humit, retira les restes de vinagre. Aquest mètode és efectiu per eliminar taques de greix i actua com a bactericida.

Com abrillantar portes de fusta envernissades

Per tornar la brillantor a una porta de fusta envernissada, fes un massatge a tota la porta amb un drap fi humit en oli d'oliva o un producte abrillantador de fusta comercial.

Com netejar les portes de fusta molt brutes

Si la porta de fusta està molt bruta, barreja tres cullerades de bicarbonat de sodi amb un rajolí de sabó líquid i cinc gotes de suc de llimona. Aplica aquesta barreja amb un drap semi humit, fregant suaument les taques. Després, passa un drap net per aclarir. Si vols una brillantor extra, aplica oxigen actiu en un drap i frega'l per tota la porta.

Bicarbonat de sodi per netejar les portes

Bicarbonat de sodi per netejar les portes / -

Errors comuns que has d'evitar en netejar les portes de fusta:

  • Evita detergents abrasius que puguin fer malbé el vernís o lacat de les portes
  • Retira la pols abans de netejar per evitar esgarrapar la superfície
  • Fes servir draps suaus per no danyar la porta
  • Asseca les portes amb un drap de microfibra per retirar tota la humitat

Les portes de fusta són una part important de l'estètica de casa teva. Mantenir-les netes i brillants és fonamental perquè continuïn lluint com el primer dia. Segueix aquests consells i descobreix com netejar les portes de fusta de manera efectiva i sense fer malbé el seu acabat.

Pel que fa a les preguntes freqüents, es poden netejar les portes de fusta amb bicarbonat de sodi, especialment les lacades en blanc. També pots fer servir oxigen actiu per donar brillantor a portes envernissades i lacades, però no ho apliquis en fusta natural.