L'OCU avisa: alerta amb aquests productes de maquillatge i disfresses de Halloween

L'OCU alerta dels perills dels productes de maquillatge i disfresses de Halloween

L'OCU alerta dels perills dels productes de maquillatge i disfresses de Halloween / MANU MITRU

Raúl Vázquez

Halloween ja és aquí, la festa que amb els anys s'ha anat convertint en una de les més populars a casa nostra tot i ser importada. Per celebrar-ho, és tradició disfressar-se i maquillar-se dels personatges més terrorífics de l'imaginari popular. Ara bé, alguns dels productes que utilitzem per fer-ho poden resultar perillosos. És per això que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat alguns consells per gaudir de la celebració de manera segura.

Maquillatge i disfresses

Pel que fa al maquillatge, el més important és que compleixi la norma de cosmètics, és a dir, que inclogui una llista dels ingredients que conté i el dibuix d'un pot obert amb la durada del producte. A més, és fonamental que porti marcades les sigles CE (Conformitat Europea), que signifiquen que el fabricant o responsable legal declara que el producte que comercialitza compleix la legislació europea.

A l'hora d'aplicar aquest maquillatge, l'OCU ofereix alguns consells bàsics. Per començar, aplicar una petita quantitat del producte a l'avantbraç 24 hores abans per observar si tenim alguna intolerància. Seguidament, l'organització explica que és fonamental aplicar crema hidratant, perquè així resulti més fàcil l'aplicació i la retirada del producte. Així mateix, ajuda a evitar la sensació de tibantor. Finalment, cal evitar maquillar a prop dels ulls o els llavis i, en el cas de donar-se un envermelliment o picor, esbandir amb aigua i no tornar a fer servir el cosmètic.

Pel que fa a les disfresses, l'OCU adverteix que tots han d'estar marcats també amb les sigles CE, el segell de les quals garanteix, per exemple, que no són inflamables. Tot i així, recomana evitar apropar-los a petards, encenedors, estufes o xemeneies per precaució.

Si les disfresses són per a nens, cal evitar tapar-los la cara, pel risc d'asfíxia. El vestit ha de ser adequat a ledat del petit. Per tant, és aconsellable que no contingui cintes, cordons, penjolls o adorns que es puguin trencar en petits trossos per evitar que els nens se'ls puguin empassar.

Més consells

L'establiment on comprem també és important. L'OCU recomana fer-ho a botigues especialitzades i no a internet, tot i que assegura que el més sostenible és confeccionar-ho un mateix. Quan s'adquireix la disfressa, també és recomanable rentar-la o airejar-la 48 hores abans de fer-la servir.

Un altre dels complements més populars per disfressar-se en aquestes dates són les lents de contacte de fantasia, però aquestes poden suposar un risc sever per a la salut dels ulls. L'OCU aconsella adquirir-les només en òptiques, on un professional les pugui supervisar i garantir-ne la fiabilitat, per així poder gaudir de la nit de Halloween amb tranquil·litat. A més, convé seguir les recomanacions dels experts si es volen utilitzar aquestes lents de contacte de color.