Tres usos que pots donar a les tovalloles velles: pren-ne nota

Reciclar els objectes és una manera de contribuir amb el medi ambient i evitar un consum excessiu, entre molts altres beneficis

El nou ús que pots donar a les tovalloles velles

El nou ús que pots donar a les tovalloles velles / @ aopsan

D. V.

Les tovalloles són uns articles molt utilitzats, tant per dutxar-nos com per anar a la platja. A més, serveixen per tapar-nos si tenim fred i estem al cotxe, per exemple. Però, coneixes la seva vida útil? La recomanació és que al cap de 3 anys del seu ús continu, es tirin, perquè ja es consideren velles i en males condicions. Tot i això, avui et diem que no les llancis i que les aprofitis per al que t'explicarem a continuació.

Realment, cal llançar-les?

En realitat, igual que les molles velles, en lloc de desfer-se de les tovalloles usades, pots reciclar-les i donar-los una segona vida. Tot el que cal és una mica de creativitat i artesania. El que veurem en aquesta breu guia són només algunes de les moltes maneres en les quals les pot reutilitzar.

Cosir sabatilles per al bany

Després de dutxar-se, no hi ha res millor que sortir de la dutxa amb un parell de sabatilles de ris abans d'eixugar-se els peus. D'aquesta manera, evitaràs tacar el terra o mullar els mitjons i les sabates de la casa.

Amb una tovallola vella que sigui prou gran, pots fer les teves pròpies sabatilles. També necessitaràs unes soles de sabatilles que ja no facis servir. Serviran de plantilla per retallar porcions de tovalloles de la mateixa manera. A continuació, fixa-les a la goma amb una cola adequada i deixa que s'assequin.

Amb la resta de la tovallola, pots fer bisells per posar els peus. Per acabar, només queda acoblar-les amb agulla i fil. I ara tens unes noves sabatilles de ris per al bany.

Fer guants de cuina

Quan es fa servir el forn, per exemple per cuinar un bon pastís, sempre és una bona idea tenir un parell de guants de cuina per evitar cremar-se.

Si la teva tovallola vella és prou gruixuda, pots fer-la servir per fer guants de cuina. Per fer-ho, hauràs d'utilitzar els teus propis guants com a plantilla, dibuixant la seva forma en un tros de cartó. Retalleu parts de la tovallola en funció d'això i deixeu uns mil·límetres per a la costura. Finalment, haureu de cosir les dues parts.

Els que tenen poca destresa manual poden utilitzar tovalloles velles com a simples agafadors quadrats, cosa que fa que el procés creatiu sigui molt més senzill i ràpid.

Fes guants de cuina amb les tovalloles velles

Fes guants de cuina amb les tovalloles velles / @ KamranAydinov

Fabricació d'un guant per fregar

Quan la pell s'exfolia a la dutxa, l'ajuda d'un guant pot ser molt útil. Bé, en pots fer un parell amb una tovallola vella. Només cal tallar dues peces perquè tinguin la forma d'un guant i després cosir-les.

En lloc de desfer-te de les tovalloles velles, aquí tens 3 idees creatives i enginyoses per reciclar-les i donar-los una segona vida, cosa que evitarà que es desaprofitin.