Així es fa malbé la teva rentadora: evitant aquest gest et pots estalviar-te avaries

És un truc que recomanen tots els professionals per allargar la vida d'aquest apreciat electrodomèstic

Una rentadora, en una imatge d'arxiu

Una rentadora, en una imatge d'arxiu / OSCARDIMALVA/SHUTTERSTOCK

Els tècnics de reparació de rentadores de totes les ciutats de Catalunya (i gairebé del món) es troben gairebé sempre amb els mateixos problemes. Ells mateixos ho confessen. El més comú quan algú els truca des d'un domicili desesperat perquè la rentadora no funciona és que s'ha trencat el tambor. Aquesta avaria és més habitual del que sembla. I molt cara d'arreglar. De fet, costa tant que si la rentadora no és excessivament nova (sol passar a màquines que ja tenen uns anys de recorregut), et recomanen llençar aquest electrodomèstic i comprar-ne un de nou.

Però aquesta avaria tan cara que pot suposar una factura de més de 300 i 400 euros segons el model, és evitable. Normalment molta gent tendeix a encendre la rentadora amb molta roba. És un gest molt comú. Esperes a tenir-ne una gran quantitat per posar l'electrodomèstic a funcionar quan estigui ple i així aprofitar tant la llum com l'aigua com el detergent i el suavitzant que es gasta a cada rentada. Creus que estalvies, però no ho estàs fent.

Els professionals assenyalen, de fet, que aquesta actitud és completament errònia. No estàs estalviant diners, al contrari, gastes més en reparacions i avaries. L'equació és clara: si s'omple massa el tambor aquest es mou en excés, està sobrecarregat i pot anar esquerdant-se fins que es trenqui. Per això, és recomanable no omplir-la tant i així, contribuir a prorrogar la vida d'aquest apreciat electrodomèstic.